Nove sintetičke droge preplavile region!?

Narkotici

Nove sintetičke droge preplavile region!?

Crna Hronika -
Nove droge u obliku mirisnih štapića, prepoznatljive su po egzotičnom mirisu i teže je kontrolisati njihovu prodaju jer često sadrže supstance koje nisu na listi zabranjenih

PODGORICA - U zemljama koje okružuju Crnu Goru pojavile su se nove sintetičke droge poreklom iz Kine koje su jeftinije i uglavnom se prodaju preko Interneta, objavile su podgoričke "Vijesti".

List upozorava da su nove droge u obliku mirisnih štapića, prepoznatljive su po egzotičnom mirisu i teže je kontrolisati njihovu prodaju jer često sadrže supstance koje nisu na listi zabranjenih.

"Vijesti" navode da su ovim povodom kontaktirali Upravu policije, ali da do sada nisu dobili odgovor koliko Crnoj Gori preti opasnost od takvih vrsta droga.

Podseća se da je nedavno u BiH i RS saopšteno da se na njihovom tržištu nalaze razne vrste droga za koje se sumnja da se proizvode u Kini. Droge primećene na njihovom tržištu pod nazivima "spajs", "magični zmaj" i "krokodil" duže vreme pominju se na svetskom narko tržištu.

"Spajs" nastaje mešanjem psihoaktivnih supstanci dobijenih iz kanabisa ili indijske konoplje i raznog bilja.

Droga "magični zmaj" sadrži suvo egzotično bilje. Prodaje se u obliku mirisnih štapića za aromatizovanje prostorija, ali u kombinaciji sa duvanom ima narkotički učinak sličan kanabisu i stvara zavisnost.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track