Srbin koji je hteo potopiti Holandiju u pritvoru

Srbin koji je hteo potopiti Holandiju u pritvoru

Crna Hronika -
Petrović je uhapšen u svom stanu na zahtev Holandije posle pretnji na snimku da ukoliko iz zatvora u Ševeningenu ne budu pušteni haški optuženici Karadžić, Mladić i Šešelj dignuti u vazduh brane u Holandiji

BEOGRAD - Miroljub Petrović (47), iz Beograda, autor video poruke na "Ju tjub" u kojoj preti da će srušiti branu na severu Holandije ukoliko iz zatvora u Ševeningenu ne budu pušteni haški optuženici Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Vojislav Šešelj uhapšen je u sredu ujutro u svom stanu u okolini Beograda.

Operativci SBPOK priveli su ga na ispitivanje rano ujutru.

Tokom hapšenja operativci su pretresli stan u kojem živi sa suprugom i dvoje dece i odneli na veštačenje njegov računar.

- Njemu je određen policijski pritvor do 48 sati - kaže sagovornik Kurira iz istrage.

Petrović je javnosti postao poznat sredinom prošlog meseca kada su se na "Jutjubu" pojavila njegova dva video snimka u kojima preti granatiranjem dina na holandskim branama kada "patriotske snage" dođi na vlast u Srbiji.

Zbog toga je tužilaštvo Holandije pokrenulo istragu, a holandski parlament raspravljao je na jednoj od svojih sednica o njemu. Nakon toga je tvrdio da se šalio.

Na internetu postoji na stotine video Petrovićevih video snimaka, prezentacija i intervjua. On se, prema sopstvenim rečima, bavi alternativnom medicinom, proučava masoneriju, putuje po sveti i drži predavanja o alternativnom lečenju, a prodaje i svoje knjige iz te oblasti.

Svojevremeno je govorio na jednoj tribini "Dveri",a ta organizacija je kasnije negirala da je njihov član. Tvrdi da je direktor centra za borbu protiv homoseksualaca. Poznat je i po svojoj izjavi da je Novak Đoković u kandžama demona.Na snimku, koji je postavljen u februaru, vidi se Petrović, koji je inače i rektor američkog Univerziteta prirodne medicine u Beogradu, kako stoji ispred nasipa na obali Severnog mora, i priča:- Ovde je brana koja je napravljena kao zaštita od vode jer se Holandija nalazi ispod nivoa mora. Ukoliko bi došlo do njenog pucanja, cela Holandija bila bi poplavljena. Grupa srpskih intelektualaca napravila je plan za oslobađanje patriota Mladića, Karadžića, Šešelja i ostalih. Oni će uputiti ultimatum marionetskoj holandskoj vladi kad patriotske snage preuzmu vlast u Srbiji da svi oni budu oslobođeni. U protivnom, krhka brana bila bi granatirana i Holandija bi pretrpela veliku katastrofu - kaže Petrović.

http://www.youtube.com/watch?v=PAHfoM2bqUI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track