OGORČEN Danilo Ikodinović: Sram vas bilo, olešili čoveka i nikom ništa!
Foto: Dragana Udovičić, Nemanja Pančić

Posle oslobađanja Čanka

OGORČEN Danilo Ikodinović: Sram vas bilo, olešili čoveka i nikom ništa!

Crna Hronika -
Lešanovića su odrali od batina i niko nije kriv. Da li je to poruka narodu da preuzme pravdu u svoje ruke. S...m ti se u ovo pravosuđe, kaže Ikodinović, ispred čije kafane se dogodio napad

NOVI SAD - Da li je moguće da neko oleši čoveka od batina i da nije kriv? Kakvu to poruku šalju država i pravosuđe? Da ga je Čanak ubio, opet bi ga oslobodili... E, to je problem!Ovako je reagovao na oslobađajuću presudu Nenadu Čanku, lideru LSV, Danilo Ikodinović, vlasnik kafane „Tako je suđeno“ u Novom Sadu, ispred koje je brutalno prebijen Pavle Lešanović iz Beograda.Danilo je na svom Tviter nalogu postavio status koji nikog nije ostavio ravnodušnim.„Odsad - klasično je....e mame! Ko mi se ne svidi, zovnem dva razbijača da ga unakaze, a pravosuđe nikom ništa. S..em ti se u ovakvu u državu i pravosuđe“, napisao je Ikodinović.Drugi status je takođe usmeren na presudu: „Nije problem što su Čanka oslobodili za prebijanje čoveka na mrtvo ime... Ne! Problem je što, da ga je ubio, opet bi ga oslobodili. Go..a! Ko je onda prebio Lešanovića?“Ko je, bre, taj Čanak?Danilo je juče za Kurir rekao da je ogorčen na pravosuđe.- Svako tu presudu gleda drugačije. Ja ne znam šta bih rekao sem da sam jako, jako besan. Šta? Sutra će neko da dođe i prebije moje dete od batina. I oslobode ga. I šta ćemo onda? Onda ja odem, ubijem tog čoveka, odmah bih išao u zatvor - kaže Danilo.Kako dalje kaže, s obzirom na to da je i sam bio pozvan kao svedok na suđenju, ali samo za ono što se dešavalo u kafani, a ne napolju, jer tamo ništa nije video.- Čanak je sve ovo iskonstruisao kao napad na sebe. Ko je, bre, on da bi njega neko napao? Niko. Možda je u Novom Sadu negde jak, ali na nekom državnom nivou je niko i ništa. Da se ne lažemo. Ali očigledno je da on i dalje u Novom Sadu vuče konce. Protiv Čanka nemam ništa, eto, znao sam ga zato što je bio nekoliko puta kod mene u kafani, ali ono što je uradio, što je olešio od batina tog čoveka, jeste strašno - govori vidno razočaran Ikodinović.Kora od bananeKako dalje kaže, besan je jer očigledno da u ovoj državi ništa ne funkcioniše, bez obzira na to ko je na vlasti.- Da li se onda zna ko je prebio Lešanovića? Je l‘ to ono Šešeljevo „da se okliznuo na koru od banane“? Ako smo se vratili na to da neko prebije čoveka, ubije ga od batina, onda kako ćemo da se opravdamo korom od banane. Ne znam šta bih rekao, zaista sam besan. Ceo život me peče nepravda. A šta je sa onim vozačem koji je došao po Lešanovića, kome je Čanak gurao pištolj u usta, i to nije dokazano. Pa zar je to normalno? - priča Danilo.

DAN POSLE PRESUDE Advokati Nenada Čanka i Pavla Lešanovića ĐUKIĆ: OVA PRESUDA JE PRAVEDNAPETRONIJEVIĆ: POLITIČARI MOGU DA BIJUMilan Đukić, branilac Nenada Čanka, zadovoljan je presudom.- I dalje verujem da je, posle medijskog pritiska i hajke koja je protiv Čanka vođena, zaista veliki dan za pravosuđe jer mu je presuđeno na osnovu dokaza i na osnovu zakona, i to je najvažnije - kaže Đukić.Goran Petronijević, Lešanovićev advokat, kaže da sama činjenica da cela zemlja reaguje na takvu skandaloznu presudu govori sve.- Uveli smo jednu novu vrstu prekršaja, da kažem, da političari u Srbiji mogu da biju, a da niko ne odgovara. Šutanovac napada ljude, hapse te ljude, a njega ne. Čanak prebio Lešanovića, oni ga oslobađaju... Znači, političari mogu da biju po Srbiji nesmetano, to je izgleda poruka - kaže Petronijević.

Gvozden Grgur, advokatPRIZNANJE NIJE DOVOLJNOGvozden Grgur, novosadski advokat, kaže da je uveren da je sudija na nepristrasan način donela oslobađajuću presudu Čanku.- Teret dokazivanja optužbe je na tužiocu, a ne na sudu. Samo priznanje okrivljenog nije samo po sebi dovoljan dokaz da neko lice bude osuđeno ukoliko postoji sumnja u istinitost priznanja ili je priznanje nepotpuno, protivrečno, ili je u suprotnosti s drugim izvedenim dokazima. Ovo je prvostepena presuda, treba da sačekamo pravosnažno okončanje postupka - rekao je Grgur.

„FIN SVET“ POLITIČARI POZNATI PO PREMLAĆIVANJUVladimira Ješića napao Velja IlićNA SUDU S VELJOM 11 GODINANovinar Vladimir Ješić, koga je napao Velimir Ilić, kaže da je dobio sudski spor, ali tek posle 11 godina.- Punih jedanaest godina trebalo je da se sudski proces završi, sa dva-tri puta odbacivanja od strane suda. Ali, na kraju je ipak kažnjen. Sada postoji administrativna zabrana na njegovu platu, a kad mi isplati pare, ja ću ih dati u humanitarne svrhe - kaže Ješić.Dejan Anđus žrtva Čovićevog napadaČEKAM SUD I DRŽAVUNe znam ko je Lešanović, niti me zanima taj Čanak. Zanima me Čović i zanima me napad na mene. Čekam sud i državu, a ako ne bude pravde, lako ću javno objasniti kompletnu pozadinu događaja - od napada do dešavanja svega posle toga - rekao je novinar i voditelj Dejan Anđus, koji je pre dve godine bio meta Nebojše Čovića, a suđenje još nije završeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track