Najnovije vesti

MAŠINA OTMIČARKA: Htela sam da se ubijem, tukla me narkomanka!
Foto: Printscreen

Žalila se na suđenju

MAŠINA OTMIČARKA: Htela sam da se ubijem, tukla me narkomanka!

Crna Hronika
U pritvoru i zatvorskoj bolnici me potkradaju, dobila sam batine i zato sam htela da isečem vene žiletom, rekla Sandrin Gorin

BEOGRAD - Pokušala sam da presečem vene jer me je u zatvorskoj bolnici i ćeliji potkradaju, a dobila sam i batine od jedne narkomanke - ispričala je Sandrin Gorin juče pred Specijalnim sudom.

Otmičarka trogodišnje Maše Prenković pokušala je da preseče vene u specijalnoj zatvorskoj bolnici pre nekoliko dana. Zbog ovog incidenta sudija Dragan Milošević pozvao je Gorinovu da ispriča šta se dogodilo.

Zavijena leva ruka

Ona je sa umotanom levom rukom i u suzama ispričala šta je dovelo do samopovređivanja.
- Tog dana sam se osećala loše, onesvestila sam se, pa sam odvedena u specijalnu bolnicu, ali su me smestili u deo za narkomane. Devojka koja se leči od droge me je pretukla, zatvorila mi je oko. Zbog toga sam odvedena na maksilofacijalnu hirurgiju. U ćeliji i bolnici mi često kradu stvari. Kad sam se vratila, doživela sam šok što sam pokradena, pa sam pokušala da presečem vene - rekla je kroz suze Sandrin Gorin.

Ona je uz pomoć prevodioca objasnila da dobija pretnje.
- Devojka koja me je tukla rekla mi je da će me iste noći još više pretući ako je prijavim. Nakon toga sam premeštena - dodala je Francuskinja.

Sudija Milošević je obećao da će ove navode proveriti i da će povodom slučaja kontaktirati sa zatvorskom upravom.
- Moramo voditi računa o pritvorenicima, to je naš posao. Kad imate probleme, uvek se možete obratiti sudu ili svom braniocu - poručio je Milošević pretučenoj ženi.

Na jučerašnjem suđenju prikazana je medicinska dokumentacija Sandrin Gorin, iz koje je bilo vidljivo da se nekoliko puta tokom marta obraćala lekaru zbog različitih zdravstvenih problema. Takođe, prikazani su i dokumenti iz zatvorske evidencije Sebastijana Branšija, koji je tokom devedesetih u Francuskoj nekoliko puta osuđivan zbog krađa i provala.

Telefoni nisu veštačeni

Advokat Irina Borović, koja zastupa optužene Francuskinje, navela je da su kompjuteri otmičara korišćeni i nakon njihovog hapšenja.
- Kompjuteri i telefoni oštećenih nisu veštačeni - dodala je Borovićeva.

Sebastijanu Branšu, Sandrin Gorin i Emelin Kristel Ulije sudi se zbog otmice male Maše Prenković u martu prošle godine. Oni su devojčicu otrgli iz majčinih ruku i pokušali da pobegnu s njom. Navodno, oni su želeli da podmetnu devojčicu kao Ulijeinu ćerku kako bi dobila starateljstvo nad svojim detetom. 

(J. I.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...