CARINICI U AKCIJI: Na Vatinu zaplenjeno skoro 70.000 cigareta
Foto: Carina.rs

Paklice skrivane u automobilima

CARINICI U AKCIJI: Na Vatinu zaplenjeno skoro 70.000 cigareta

Crna Hronika -

Carinici su na graničnom prelazu Vatin u saradnji sa policijom sprečili dva pokušaja krijumčarenja i zaplenili gotovo 70.000 cigareta.

Prvi slučaj se dogodio 8. aprila 2016. godine, kada su se za izlaznu kontrolu prijavila dvojica Vrščana, otac i sin, koji su ka Rumuniji putovali „Mazdom 6“ vršačkih registarskih oznaka. Pri susretu sa carinicima, putnici su rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu. Međutim, po izvršenoj detaljnoj kontroli iz takozvanih bunkera, specijalno prepravljenih za krijumčarenje, izvađeno je gotovo 42.000 cigareta marke „Ashima“, bez akciznih markica. Carinici su do cigareta došli demontažom branika i pragova automobila, kojima je bio „maskiran“ prostor za krijumčarenje.

Foto: Carina
Foto: Carina

Dan kasnije se desio gotovo identičan slučaj. Dvojica Vrščana koji su ka Rumuniji putovali „Fiat puntom“ vršačkih registarskih oznaka su takođe carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu, a onda se prilikom detaljne kontrole ispostavilo da i njihov automobil ima tajne pregrade namenjene za krijumčarenje. Iz bunkera iza prednjih i zadnjih branika i pragova vozila izvađeno je nešto manje od 28.000 cigareta „Ashima“, bez akciznih markica.

Foto: Carina
Foto: Carina

Kada su vozila, kao u prethodno pomenutim situacijama, prepravljana za potrebe krijumčarenja, pored neprijavnjene robe i ona su predmet zaplene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track