(KURIR TV) EKSKLUZIVNI SNIMAK: Mesto pada aviona kod Srebrnog jezera u kojem je poginuo pilot
Foto: Jelena Ivić

U blizini Srebrnog jezera

(KURIR TV) EKSKLUZIVNI SNIMAK: Mesto pada aviona kod Srebrnog jezera u kojem je poginuo pilot

Crna Hronika -

VELIKO GRADIŠTE - Jednomotorni klipni avion PA-28-140C Cherokee Cruiser Piper 28 Cherokee srušio se danas popodne oko 16 časova kod mesta Rid, u rejonu Srebrnog jezera.

Prema saznanjima Kurira u nesreći je poginuo Zoran Petrović Petrika (63), koji je pilotirao avionom.

Kako Kurir saznaje prema nezvaničnim informacijama, avion je iznajmio vlasnik obližnjeg lokalnog hotela kako bi avion nosio transparent: " Srećan rođendan", jer je navodno ćerki proslavljao rođendan.

Avion koji je pao nosio je oznaku YU-DMY, proizveden 1965. godine, a baziran na sportskom aerodromu Kostolac.

RTS s druge strane saznaje u Hitnoj pomoći, da je telo pilota je izgorelo.

Kako je objavio portal "Tango six", Petrović je 2005. sa istim avionom imao nesreću kada je po odlepljivanju sa piste sportskog aerodroma „Kostolac“ uleteo u Dunav. Sve osobe u avionu tada je spasla posada broda koji je srećom plovio nedaleko.

Glavni istražitelj Centra za istraživanje udesa i ozbiljnih nezgoda u civilnom vazduhoplovstvu Nebojša Petrović izjavio je za Kurir da će prve preciznije informacije od udesu biti poznate u ponedeljak.

- Upravo sam završio uviđaj na licu mesta. Došlo je do smrtnih posledica i pilot je podlegao već od samog pada aviona koji se odmah zapalio - rekao je on.

Pojedini mediji preneli su da je avion padao kljunom ka zemlji, ali Petrović je rekao da prema onome što je video na terenu to nije slučaj.

On je objasnio da će više informacija imati u ponedeljak.

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja