Srpski narko-diler podmitio čuvare na Dominikani!

Aleksinčanin pobegao iz zatvora

Srpski narko-diler podmitio čuvare na Dominikani!

Crna Hronika -
Bekstvo Nebojše Gancanovića (45) iz kaznionice u prestonici Dominikanske Republike zaprepastilo i policajce! Uhapšen zbog šverca 180 kg kokaina

BEOGRAD - Jeftino do slobode!Bekstvo Aleksinčanina Nebojše Gancanovića (45) iz strogo čuvanog zatvora u Santo Domingu, glavnom gradu Dominikanske Republike, zaprepastio je policajce uključene u jednu od najopsežnijih akcija protiv švercera kokaina iz takozvanog balkanskog kartela. Gancanović je sa saučesnicima uhapšen zbog sumnje da je pokušao da u zemlje istočne Evrope prokrijumčari 180 kilograma kokaina vrednog oko osam miliona evra, ali u zatvoru je proveo samo pet dana!

- Gancanovićeva grupa praćena je nekoliko meseci i tajno snimana i fotografisana. Pretpostavljamo da je Srbin potplatio zaposlene u zatvoru kako bi ga pustili na slobodu. Poznato je da američki i evropski kriminalci na sve moguće načine pokušavaju da izbegnu izručenje svojim zemljama, a najlakše je to izbeći pomoću novca, na koji niko nije imun. Gancanović u Srbiji nema dosije, ali sad je za njim raspisana crvena poternica zbog sumnje da je umešan u šverc droge - kaže izvor Kurira iz policije.

Naš izvor dodaje da su zatvori u Dominikanskoj Republici pakao za siromašne, koji spavaju na betonu dok oko njih promiču pacovi.

- Međutim, oni koji imaju novca, kao što su krijumčari kokaina, mogu da koriste mobilne , kupuju hranu po izboru, a s nekoliko hiljada dolara lako je „uspavati“ čuvara, koji će slučajno zaboraviti da zaključa ćeliju - dodaje izvor Kurira.

Međunarodna kriminalna grupa, čiji je deo bio i Gancanović, uhapšena je u akciji „Pomorska barijera“ zbog sumnje da je krijumčarila kokain iz Venecuele preko Dominikanske Republike u Evropu.

- Droga je nađena na brodu „Ihtis“, čiju su posadu, između ostalih, činili Srbi i Hrvati. Hapšenja su izvedena i u Hrvatskoj, Italiji i Dominikanskoj Republici, a kao vođa grupe označen je Hrvat Zlatko Ugarković - kaže izvor Kurira.

Srbi i ranije donosili drogu iz Dominikane

O švercu droge iz Dominikanske Republike pisalo se krajem marta kad je na VMA izdahnuo Marko M. (26) iz Beograda. On je pre poletanja iz Santo Dominga progutao 66 ampula kokaina ukupne težine oko 700 grama. Nažalost, jedna od ampula je pukla i on je izdahnuo ubrzo po sletanju u Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track