TRAGEDIJA U NIŠU: Građevinac pao sa krova kuće i poginuo
Foto: Milica Milovanović

Preminuo od povreda

TRAGEDIJA U NIŠU: Građevinac pao sa krova kuće i poginuo

Crna Hronika -

Kako kažu žitelji ove ulice, trojica majstora su duže vreme gradila kuću za jednog Nišliju koji boravi u drugom delu grada u očekivanju završetka gradjevinskih radova

Pedesetšestogodišnji gradjevinski radnik iz Vlasotinca poginuo je danas oko 15 sati u ulici Vojvode Bojovića u Nišu prilikom pada sa krova kuće u izgradnji. Nesrećni čovek omakao se sa krova i završio na betonu sa oko šest metara visine, zadobivši teške telesne povrede od kojih je ubrzo preminuo.

Kako kažu žitelji ove ulice, trojica majstora su duže vreme gradila kuću za jednog Nišliju koji boravi u drugom delu grada u očekivanju završetka gradjevinskih radova. Zbog lošeg vremena nedavno su prekinuli radove, a od prekjuče su se vratili na gradilište. Videlo se da su vredni ljudi, nisu prekidali posao čitav dan i vrlo brzo su stigli do krova.

- Danas su ređali crepove na krovnu konstrukciju, posao je brzo odmicao. Bio sam u kući kada su se zatresli strujni kablovi na banderi pa sam istrčao da vidim o čemu se radi. Video sam čoveka na betonu pa sam shvatio da je prilikom pada zakačio vodove, jedan je i pokidao. Još je bio živ, krkljao je, odmah smo zvali Hitnu pomoć ali je već bio mrtav kada su stigli. Bilo je strašno, njegov kolega je zapomagao na sav glas. Kasnije sam čuo da su bili školski drugovi i da su godinama zajedno radili – priča jedan od stanara ulice Vojvode Bojovića.

Kako saznajemo, nesrećni čovek je pao pravo na glavu, a od siline udarca, zaštitini šlem mu je odleteo nekoliko metara dalje.

Policija je obavila uvidjaj na mestu tragedije.Inspekcija rada utvrdiće da li su radovi bili prijavljeni i da li su ispoštovani propisi o zaštiti na radu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track