NASTAVLJEN POSTUPAK ZA ODAVANJE POVERLJIVIH PODATAKA Lazarević: Više neću odsustvovati sa suđenja
Foto: Zorana Jevtić

Specijalni sud u Beogradu

NASTAVLJEN POSTUPAK ZA ODAVANJE POVERLJIVIH PODATAKA Lazarević: Više neću odsustvovati sa suđenja

Crna Hronika -

Suđenje bivšem šefu kabineta ministra unutrašnjih poslova Srbije Branku Lazareviću za odavanje poverljivih podataka nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

On je ponovio da prošlom suđenju nije prisustvovao zbog obaveza koje je imao kao otpravnik poslova ambasade Srbije u Grčkoj i dodao da više neće odsustvovati sa suđenja, jer se uskoro vraća u Beograd.

Sud je danas ponovo spojio suđenje Lazareviću i ostaloj trojici optuženih. Postupci su odvojeni na prošlom suđenju jer je sudsko veće od Ministarstva spoljnih poslova dobilo dopis o tome da će Lazarević službeno prisustvovati obeležavanju stogodišnjice iskrcavanja srpske vojske na grčka ostrva u Prvom svetskom ratu.

Suđenje će posle pauze biti nastavljeno čitanjem pisane dokumentacije u ovom postupku.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe narko dilera Darka Šarića u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" koji predstavljaju službenu tajnu, o sprovodjenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku.

Suđenje je počelo 5. novembra u Specijalnom sudu u Beogradu iz šestog pokušaja. Pošto je položio jemstvo, sud je Lazareviću vratio pasoš i on se vratio na posao otpravnika poslova ambasade Srbije u Grčkoj.

Pored Lazarevića, šefa kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, optuženi su i nekadašnji rukovodilac u MUP Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i biznismen Rodoljub Radulović koji je u bekstvu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track