UŽASAN NAPAD U MAČVI: Devojčicu (10) iz Glogovca umalo preklala njena dva psa ljubimca
Foto: Profimedia

Rana na vratu devojčice bila na milimetar od aorte

UŽASAN NAPAD U MAČVI: Devojčicu (10) iz Glogovca umalo preklala njena dva psa ljubimca

Crna Hronika -

BOGATIĆ - Destogodišnju Tamaru K. iz Glogovca zamalo nisu preklala dva staforda, ljubimci Astor i Lea, u momentu kada ih je, po povratku iz škole, pustila iz boksova da bi se sa njima poigrala.


- Svakog dana, čim dođe iz škole odlazila je pravo do boksova, pustila bi ih u dvorište i igrala se sa njima. Ovaj put, kao da su poludeli, skočili su na dete, oborili na zemlju i grizli po telu. Svekrva Danka je pritrčala, kantom udarala pse i odvukla im pažnju od Tamare, koja je ostala da leži na travi izgrebana i izujedana svuda po telu, licu i vratu. Kada smo na Tamarinom vratu primetili duboku ranu na vratu prestravili smo se i pomislili da će do Doma zdravlja u Bogatiću iskrvariti - priča majka Milka.

Najduža rana na vratu, gde su psi duboko zarili zube bila je tri centimetra i zamalo je mogla da bude kobna jer se nalazi samo milimetar od aorte.

Porodica ne može da objasni zašto su psi sa kojima je Tamara dosta vremena provodila pokazali krvoločnost. Osim što se najčešće igrala u dvorištu sa svojim ljubimcima, ona je i brinula o njima, hranila ih i čistila boksove.Hrabra Tamara je sve vreme bila preplašena, ali svesna, osim što se na trenutak u putu do hitne službe Doma zdravlja u Bogatiću onesvestila. Sada je dobro i van životne je opasnosti.

Baka Danka koja je branila unuku od razjarenih životinja zadobila je više dubokih rana po rukama i nogama.Psi su smešteni u prihvatilište Veterinarske stanice u Bogatiću, gde su pod nadzorom veterinara.Očekuju se rezultati analize krvi pasa koji su u prethodnom periodu uredno bili vakcinisani, kao i krvi i briseva iz rana povređene devojčice i njene bake.

(Mačvapress/D.Grujić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja