BIVŠI DIREKTOR SIMPA IZBO ŽENU 35 PUTA: Tata, šta ti je mama skrivila?!
Foto: Marina Lopičić

Horor: Ubio suprugu a potom pokušao da se ubije

BIVŠI DIREKTOR SIMPA IZBO ŽENU 35 PUTA: Tata, šta ti je mama skrivila?!

Crna Hronika -

Bivši direktor u „Simpu“ iz Vranja Miroljub Petrović (63) ubio suprugu Snežanu (57). Pokušao da se otruje lekovima

Miroljub Petrović (63), bivši komercijalni direktor „Simpa“ iz Vranja, ubio je suprugu Snežanu (57) kad ju je s najmanje 35 puta nožem ubo u grudi i stomak, a potom je sebe izbo po stomaku. Tragedija se dogodila u Ustaničkoj ulici juče oko 8.45, kad su Petrovići bili sami u stanu, a ubijenu Snežanu i Miroljuba pronašli su ćerka Una i policija. Telo nesrećne žene odneto je na sudsku medicinu, dok je Miroljub prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Kako nezvanično saznajemo, Miroljub i Snežana došli su nedavno iz Vranja kod ćerke Une u stan kako bi on išao kod lekara.- Petrović je pre nekoliko dana upućen na psihijatrijsko lečenje u Beograd. Ćerka je otišla do apoteke, međutim, kad se vratila, nije mogla da uđe u stan i to je prijavila policiji - kaže izvor Kurira blizak istrazi.Vrisak iz stanaOn dodaje da je policija otvorila stan i zajedno s ćerkom supružnika otkrila jeziv prizor u kuhinji.- Snežana je ležala u lokvi krvi i nije davala znake života, dok je Miroljub ležao pored nje - objašnjava sagovornik Kurira.Kad je videla majku u lokvi krvi, ćerka je znala da je otac taj koji je počinio zločin.- Vrisnula je i nad ocem, koji je takođe ležao na podu, i samo je kratko izustila: „Šta učini, šta ti je mama skrivila?!“

Niko od komšija u zgradi nije čuo ništa čudno, ali je jedna komšinica videla Snežanu s ćerkom ispred vrata.- Videla sam ih oko osam sati ispred vrata. Ne znam o čemu su pričale jer nismo bili u nekim dobrim odnosima. U stvari, oni nisu imali želju da se druže s komšijama, pa čak ni na pozdrav nisu odgovarali. Znam da su renovirali stan pre oko pet godina - rekla je komšinica R. J.Jedan od Petrovićevih prijatelja došao je juče kako bi se našao unesrećenoj porodici.- Tu porodicu poznajem oko 40 godina. Reč je o uglednim i poštenim ljudima. Ne znam šta je mogao da bude razlog za ovakvu tragediju - rekao je prijatelj koji nije želeo da mu objavljujemo ime i koji je nešto kasnije izveo potresenu Unu iz zgrade i odvezao.DepresijaSagovornik Kurira blizak porodici objašnjava da je Miroljub u poslednje vreme bio u velikoj depresiji.- Bio je u teškoj depresiji, mesecima noću nije spavao. Hteli smo da ga posetimo, ali je on bio u teškom stanju, iscrpljen, nije mogao da stoji zbog nespavanja. Primao je infuziju kako bi mogao da otputuje za Beograd - kaže jedan od bliskih prijatelja porodice Petrović.Snežana i Miroljub živeli su u Vranju, dok im je ćerka završila školu u Beogradu i tu živela poslednjih nekoliko godina.- Snežana je bila dugogodišnji rukovodilac Narodnog muzeja, a poslednjih godina je upravnica Galerije. Miroljub je bio jedan od direktora u „Simpu“. Važili su za skladnu porodicu, imaju samo Unu. Supružnici su bili u dobrim odnosima, oboje cenjeni i poštovani. O Miroljubovoj bolesti niko ništa nije znao - objasnio je jedan od Petrovićevih prijatelja iz Vranja.

Narodni muzej u VranjuKOLEGE U ŠOKUU Narodnom muzeju u Vranju, gde je ubijena Snežana radila, svi su u šoku zbog gubitka omiljene koleginice.- Uvek je bila vedra, nasmejana, prijatna i spremna za razgovor. Ništa nije nagoveštavalo porodičnu tragediju jer se upravnica nikad nije žalila da ima bilo kakve probleme. Ostaće upamćena kao veliki stručnjak, dobar čovek i rukovodilac - rekao je galerijski radnik Bratislav Stanković.

Radio u „Simpu“TOMIĆEV ČOVEK OD POVERENJAMiroljub Petrović godinama je obavljao najodgovornije funkcije u kompaniji „Simpo“ u vreme kad se na čelu nalazio osnivač i predsednik Dragomir Tomić. Petrović je jedno vreme bio i zamenik generalnog direktora „Simpa“.- U aprilu 2015. iskoristio je socijalni program, uzeo otpremninu i napustio „Simpo“. Ubrzo posle odlaska iz „Simpa“ imenovan je za direktora privatnog bujanovačkog preduzeća „Simpen“ - kažu komšije u naselju Ledene stene u Vranju, gde su supružnici živeli.

HRONOLOGIJA- 20. mart 2016 - Bane Jovanović Safet (49) ubio je iz pištolja nevenčanu suprugu Jelena Stojkov (29) iz Bečeja. Jovanović je još u bekstvu- 14. mart 2016 - Alen Marković (26) iz boljevačkog sela Sumrakovac sekirom je ubio svoju babu Ljubicu Marković (85) i dedu Milana Markovića (88)- 9. mart 2016 - Suad Malićević (40) iz Novog Pazara ubio je iz pištolja suprugu Selmu Malićević, nakon čega je izvršio samoubistvo pucajući sebi u glavu- 9. mart 2016 - Policajac Dejan Stojiljković (36) ubio je iz pištolja bivšu devojku Jelenu Šindrić (29) u Požarevcu pred njenim novim dečkom- 4. mart 2016 - Blagoje Bucu (40) iz Lukićeva kod Zrenjanina bejzbol palicom nasmrt je pretukao nevenčanu suprugu Sanelu Nikolić (25), pa se obesio- 2. mart 2016 - Branko Nikolić (26) iz Bajine Bašte ubio je nožem svoju babu Milku Sabo (71), koja ga je od malih nogu othranila- 19. mart 2016 - Ljubiša Vasić (26) ubio je nevenčanu suprugu Zlatu Nikolić (23) tako što ju je jastukom ugušio u bračnom krevetu u naselju „Marko Orlović“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track