UHAPEŠNA DVOJICA MUŠKARACA: Osumnjičeni za falsifikovanje lekova i imena
Foto: Profimedia

Upali u firmu

UHAPEŠNA DVOJICA MUŠKARACA: Osumnjičeni za falsifikovanje lekova i imena

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su se kao odgovorna osobe firme koja se bavi veleprodajom medikamenata i medicinskih sredstava, koristeći lažna imena, prodavali falsifikovane lekove i medicinska sredstva.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe, nedozvoljena trgovina i udruživanje radi vršenja krivičnih dela uhapšeni su E.Z. (1975) i S.Z. (1980), saopštio je MUP.

Policija je, prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, pronašla 13 flašica medicinskih sredstava " Vidatoks"€œ kapi bez etikete, sedam nesklopljenih kutijica za kapi "Vidatoks"€œ, 81 nalepnicu za te kapi, 32 uputstva za korišćenje, dve kutije leka za potenciju "Blive". Pretersom prostorija firme policija je pronašla 120 kutija "Bisoprolola"€œ, dve kutije "Vidotoks" kapi, 18 kutija "Cijalisa"€œ i dva USB fleša na kojima su se nalazili podaci o naručivanju i prodaji falsifikovanih lekova.

Postoje osnovi sumnje da su E.Z. i S.Z. falsifikovane lekove i medicinska sredstva, koristeći lažno ime, kurirskom službom dostavljali naručiocima.

Policija je krivičnu prijavu u redvnom postupku podnela i protiv muškarca zaposlenog u firmi osumnjičenih, kod koga je pronađeno 320 kutija različitih lekova bez akciznih markica Ministarstva zdravlja, među kojima su lekovi za potenciju "€žVijagra"€œ i "Cijalis"€œ.

Osumnjičenima E.Z. i S.Z. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track