OSUMNJIČENI ZA PRIMANJE MITA: 8 saobraćajnih policajaca uhapšeno u Malom Iđošu
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Oštetili budžet za 1.200.000 dinara

OSUMNJIČENI ZA PRIMANJE MITA: 8 saobraćajnih policajaca uhapšeno u Malom Iđošu

Crna Hronika -

MALI IĐOŠ - Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su osam policajaca iz Malog Iđoša, od kojih su petorica osumnjičeni za primanje mita, a trojica za zloupotrebu službenog položaja.

Uhapšeni su Č. P, R. D, M. S, K. D, T. M, H. J, S. I. i Đ. O. i njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija sumnja se da su Č. P, R. D, M. S, K. D. i T. S. početkom ove godine, uglavnom na putu Mali Iđoš - Bačka Topola i u mestima Mali Iđoš, Feketić i Lovćenac, prilikom kontrole saobraćaja, od osoba koje su počinile saobraćajne prekršaje zahtevali i primali novac, kako ne bi evidentirali uočene prekršaje.

Na ovaj način, oštećen je budžet Srbije za oko 1.200.000 dinara.

H. J. se tereti da, kao neposredni starešina, nije preduzeo mere i radnje iz svoje nadležnosti prema dvojici policajaca osumnjičenih za primanje mita, kao i da jeuticao na oštećenog da odustane od prijave, čime je izvršio krivično delozloupotreba službenog položaja.Takođe, sumnja se da S. I. i Đ. O. nisu preduzeli zakonom predviđene mere i radnjeu vezi sa saobraćajnom nezgodom koja se dogodila krajem 2015. godine. Iako suizašli na lice mesta, oni nisu izvršili uviđaj, niti su obavestili nadležnotužilaštvo, a događaj nisu evidentirali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track