Najnovije vesti

SUĐENJE OTMIČARIMA MALE MAŠE: Optuženi Francuz tvrdi da su svi svedoci lažno svedočili
Foto: Printscreen

Branšu traži čitanje iskaza bivšeg muža svoje supruge Sandrin

SUĐENJE OTMIČARIMA MALE MAŠE: Optuženi Francuz tvrdi da su svi svedoci lažno svedočili

Crna Hronika

BEOGRAD - Francuz Sebastijan Branšu, optužen za organizaciju otmice trogodišnje Maše Prenković iz ruku majke u beogradskom naselju Braće Jerković u martu prošle godine, rekao je danas u Specijalnom sudu da su svi svedoci lažno svedočili o otmici i predložio dokaze u prilog svoje odbrane.

On je tražio da se pročita pisana izjava Mišela Ulijea, bivšeg muža njegove supruge takođe optužene Gorin Aleksis Sandrin Branšu, a čije je saslušanje sud odbio na početku današnjeg suđenja.

 

Ulije je i otac treće optužene Emerin Ulije Kristel, a tražio je da svedoči i predoči sudu u Beogradu dokaze koje je prikupio sopstvenom istragom povodom ovog slučaja.

 

Sebastijan Branšu, tražio je i da sud pročita iskaze svih svedoka koje je ispitala francuska policija, kao i da se izvrši uvid u fotografije izvučene sa video snimaka zabeleženih nedaleko od mesta otmice, odnosno lica mesta.
Sud će o tim predlozima odlučiti do sledećeg suđenja koje je zakazano za 12. jul. Za sledeće suđenje planirano je saslušanje veštaka psihijatra koji je trebalo danas da svedoči, ali nije bio uredno pozvan.

 

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Tužilac je najavio preciziranje optužnice, koja će optuženima biti dostavljena do sledećeg suđenja, rekao je predsednik sudskog veća sudija Dragan Milošević.Sudija je takođe naveo da bi završne reči tužilaštva i odbrane mogle da se održe u septembru nakon čega će uslediti prvostepena presuda.

 

Sud je na početku suđenja odbio predloge za veštačenje podataka iz crnog rokovnika prvooptuženog Sebastijana Branšua, uvid u fotoaparat, mobilni telefon, i druge dokaze... Troje Francuza optuženi su za otmicu trogodišnje Maše Prenković u martu 2015. u beogradskom naselju Braće Jerković.

 

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

Sebastijan Branšu nije do sada iznosio odbranu već se branio ćutanjem, dok su drugooptužena, njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile u odbrani da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

 

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti ih za krivično delo otmice maloletnog deteta, izvršene 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela organizatora kriminalne grupe.Sumnja se da su oteto dete hteli da podmetnu francuskom sudu, kako bi DNK analizom utvrdili da nevenčani suprug trećeoptužene Emerin Ulije Kristel, sa kojim nisu u dobrim odnosima, nije biološki otac deteta.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...