NAPAD NA SRBE U KLINI I SRBICI: Zoranu ukrali krave, Živana zasuli kamenicama i jajima
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Učestali napadi na povratnike

NAPAD NA SRBE U KLINI I SRBICI: Zoranu ukrali krave, Živana zasuli kamenicama i jajima

Crna Hronika -

PRIŠTINA - U opštinama Klina i Srbica dogodili su se incidenti u kojima su Zoranu Kovačeviću iz sela Banje ukradene krave, dok je Živan Mazić napadnut kamenicama i jajima, saopštilo je danas Ministarstvo za zajednice i povratak u kosovskoj vladi.

Kako se navodi, oba slučaja dogodila su se juče i prijavljena su policiji.Ministarstvo za zajednice i povratak ocenjuje da "učestali napadi na povratnike govore da su oni i dalje nebezbedni i samim tim često izloženi direktnim pritiscima da ponovo napuste svoja imanja".

"Zastrašivanje povratnika na ovakav način izaziva veom nagativan utisak i strah koji na taj način ima i direktan negativan uticaj na sam proces povratka", ističe ministarstvo.

Predstavnici Ministarstva za zajednice i povratak navode da su u stalnom kontaktu sa povratnicima, kako bi im pružili moralnu, finansijsku i svaku drugu vrstu podrške ali kako bi poslali poruku da oni niti su, niti će biti sami u teškim trenucima.

"Nadležni organi su u obavezi da pruže punu zaštitu svim građanima i da sve slučajeve rasvetle kako do ovakvih nemilih događaja ne bi dolazilo, jer je to jedini mogući način da se napadima na povratnike stane na put", poručuje se u saopštenju ministarstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track