SRPSKA MONOPOL-BANDA HARALA BRITANIJOM: Novcem iz igre kupili zlato i nakit!
Foto: Profimedia

Filmska prevara

SRPSKA MONOPOL-BANDA HARALA BRITANIJOM: Novcem iz igre kupili zlato i nakit!

Crna Hronika -

Kriminalna petočlana grupa lažnim parama kupovala od vlasnika zlatara dragocenostivredne 600.000 funti, osuđeni na 16 godina zatvora

LONDON - Kriminalna grupa iz Srbije koja je satove, zlato i dijamante vredne 600.000 funti kupila novcem iz društvene igre monopol osuđena je u Velikoj Britaniji na 16 godina zatvora! Banda je koristila nepažnju vlasnika zlatara i pravi novac koji bi im najpre predala munjevito je menjala lažnim novčanicama.Suđenje u Bristolskom kraljevskom sudu prošle nedelje bilo je fokusirano na tri prevare koje su se odigrale u Bristolu, Londonu i Lidsu. Članovi bande su pravi novac na prevaru zamenili lažnim. Prevaranti bi najpre platili pravim novčanicama koje su predavali u svežnjevima, a kad bi žrtva bila nepažljiva, munjevitom brzinom bi zamenili torbu s lažnim novcem, koji je takođe bio u svežnjevima.I žena član ekipeU bandi je, pored četvoro Srba, bio i jedan Italijan.- Đani Akamo (44) najpre je negirao povezanost s prevarom u avgustu 2014. On je takođe negirao krađu koja se odigrala u septembru i novembru 2014, koja je uključivala krađu devet satova i zlata i dijamantske ogrlice koja je pripadala Marvinu Santosu, vrednih 192.000 funti - navode mediji u Britaniji, koji su s velikom pažnjom pratili suđenje bandi koja je na nesvakidašnji način pljačkala.Akamo je ipak priznao krivicu za udruživanje radi vršenja prevare u Londonu. Prevaru je priznao i Dragoslav Đorđević (44) iz Notingema, njegov sin Džulijano (26), takođe iz Notingema, i Bruno Nikolić (28) iz Linkolnšira. Svi oni su poreklom iz Srbije.

Sudija Džulijan Lambert osudio je Akama na šest godina, Đorđevića na sedam godina i četiri meseca, Džulijana Đorđevića na 52 meseca i Bruna Nikolića na 22 meseca zatvora. Još jedan član grupe Dušica Nikolić (45) iz Notingema uhapšena je ranije i ona je osuđena na dve i po godine zatvora.- Prevara je zahtevala da uspostavite dobar odnos sa žrtvama. Morali ste mnogo vremena da provedete s tim ljudima kako biste stekli njihovo poverenje. Vi ste radili kao kriminalna grupa - izjavio je sudija Lambert prilikom izricanja presude.Spektakularna pljačkaOvakvi potezi su, po mišljenju stručnjaka, definitivno zahtevali određeni napor i izraženu genijalnost.- Ovakav vid prevare ne može svako uspešno da obavi - zaključili su britanski stručnjaci.

Prva žrtva iz VelsaVRATIO SE KUĆI S LAŽNIM NOVCEMPrva žrtva bio im je juvelir Džek Koen iz Velsa, koji je došao u Bristol kako bi sklopio posao s njima. Oni su se našli u sali za sastanke jednog hotela, ali je Koen ostavio dragulje u zlatari. Kad je izbrojao pravi novac, dao im je zeleno svetlo da pokupe dijamante. Naivni čovek se pokupio i otišao sa svojim novcem, ali nije primetio kad su zamenili torbe, tako da je kući stigao sa 420.000 funti, ali iz monopola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja