NESREĆA U ITALIJI: Alpinistkinja se vratila u Srbiju!

Planinari se oporavljaju

NESREĆA U ITALIJI: Alpinistkinja se vratila u Srbiju!

Crna Hronika -

Tragedija se dogodila kad su se alpinisti peli na vrh planine, a zbog snega i klizavog terena pali su i survali se u provaliju duboku više od sto metara

UDINE - Alpinistkinja Maja Đorđević (28), koja je povređena u nesreći na planini u Italiji u kojoj je nastradao njen verenik Aleksandar Džavović (30), vratila se juče u Srbiju. Kako saznajemo, smeštena je u bolnicu, gde čeka operaciju na desnoj ruci.Aleksa Popadić, koji je teže povređen u ovoj nezgodi i koji je prilikom pada zapao u hipotermiju, oporavlja se i nije životno ugrožen. On je teško povređen i još uvek se nalazi u bolnici u Udinama.- Naši konzuli u Trstu obišli su ga i pružiće mu neophodnu konzularnu pomoć i zaštitu - nezvanično saznaje Kurir.Podsetimo, nesreća se desila na planini Kanin u Julijanskim Alpima, blizu tromeđe italijansko-austrijsko-slovenačke granice. S ovo dvoje planinara bio je i Aleksandar Džavović, koji je nažalost preminuo usled povreda prilikom pada.

Tragedija se dogodila prekjuče, kad su se alpinisti peli na vrh planine, a zbog snega i klizavog terena pali su i survali se u provaliju duboku više od sto metara. Inače, italijanska policija pokrenula je istragu jer se sumnja da je neko namerno otkačio ili isekao konopac kojim su se peli alpinisti.MSP i Konzulat Srbije u Trstu nastaviće da pružaju pomoć, kako povređenom Aleksi tako i porodici preminulog Džavovića.J. C. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track