STRAVA I UŽAS KOD VRBASA: Mrtav ležao ceo dan u dvorištu jer niko nije došao po telo
Foto: Aleksandar Jovanović/Ilustracija

Sumnjiva smrt

STRAVA I UŽAS KOD VRBASA: Mrtav ležao ceo dan u dvorištu jer niko nije došao po telo

Crna Hronika -

VRBAS - Telo M. T. (67) iz Ravnog sela pored Vrbasa koji je umro prošlog vikenda, ostavljeno je ceo dan u dvorištu jer nadležna služba nije došla. Rođaka pokojnika S. B. K. iz Novog Sada kaže da je telo našla u subotu oko 13 časova i da je najverovatnije preminuo u petak posle ponoći.

- Odmah sam pozvala radnike JKP „Komunalac“ iz Vrbasa koji su obećali da će doći i odneti telo. Kada sam ih ponovo pozvala u 18 časova, rekli su da su poslali ekipu, ali po telo niko nije došao - kaže ona, dodajući da je pokojnik odnet tek uveče oko devet sati, kada je došla „Konkrodija“ iz Novog Sada.

- Bilo je strašno gledati, već su počele i muve da se skupljaju jer je telo bilo u dvorištu više od 20 sati. Iz komunalnog preduzeća nisu rekli da imaju problem da ga odnesu, već su obećavali da će doći i mi smo ih čekali dok nam nije prekipelo. Onda smo pozvali privatnika - objašnjava rođaka.

Na licu mesta trebalo je da se pojavi i tužilac iz Sombora jer lekar Hitne pomoći koji je konstatovao smrt nije hteo da potpiše umrlicu, sumnjajući da čovek nije preminuo prirodnom smrću. On je u svom izveštaju naveo da je pokojnik već bio mrtav između 20 i 27 sati, navodi Blic.

- Kuću je čuvala policija, tužilac se nije ni pojavio, a policajci nisu smatrali da je smrt sumnjiva - objašnjava S. B. K. i dodaje - Samo se može zamisliti kako izgleda ostaviti telo u takvom stanju na suncu još jedno poslepodne.

- On je nađen sa stvarima razbacanim oko sebe i bez pantalona kako leži u dvorištu, i to je bilo sumnjivo. Na kraju je urađena obdukcija na odeljenju sudske medicine, ali u izveštaju piše da se ne može utvrditi tačan uzrok smrti jer je telo bilo suviše dugo izloženo suncu - dodaje rođaka.

U JKP „Komunalac“ objašnjavaju da su tog dana imali jednu sahranu, ali da su hteli da dođu i odnesu pokojnika.

- Slučaj je vrlo delikatan jer nismo imali nalog od Centra za socijalni rad ili medicinske ustanove. Oko 18 časova smo izašli na teren i vratili se. Nikada ne bih dozvolio da otisci mojih radnika ostanu na telu koje će posle pregledati na obdukciji - kaže Ljubomir Miletić koji rukovodi nadležnom službom u JKP „Komunalac“.

Rođaka pokojnika podnela je žalbe novosadskoj policiji na rad njihovih službenika u Ravnom selu jer su bili drski.

Pogrebnike pozvala policija

„Konkordija“ je po telo pokojnika najverovatnije došla po pozivu policije. Njihovi službenici prvo su otišli u Vrbas da preuzmu naredbu od Višeg javnog tužilaštva da bi konačno mogli da odnesu telo iz dvorišta. Porodica ne zna čak ni da li je telo bilo pokriveno zato što nisu mogli da ga vide.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track