Carinici zaplenili pištolj, lisice i omamljivač
Foto: Carina Srbije

Carinici zaplenili pištolj, lisice i omamljivač

Crna Hronika -
Carinici za graničnom prelazu Batrovci zaplenili od bugarskog državljanina pištolj, lisice i omamljivač

BEOGRAD - Na graničnom prelazu Batrovci carinici su zaplenili od jednog bugarskog državljanina električni omamljivač i policijske lisice, a u jednom autobusu na Horgošu našli su pištolj, sapštilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Kako je saopšteno, zaplenjeni električni omamljivač marke "Taser", izlazne snage 5.000 volti, sa patronima i futrolom i policijske lisice, bez oznaka, nađene su kod bugarskog državljanina u torbici za ličnu higijenu, prvu pomoć i u džepu naslona suvozačevog sedišta.

Vozač je carinicima rekao da nema ništa da prijavi carinskoj kontroli, a zatim, kako je navedeno, pokazao neuobičajenu nervozu, zbog čega je i odvojen za detaljan pregled.

Na prelazu Horgoš, na izlazu iz Srbije, carinici su otkrili i zaplenili jedan pištolj marke "Češka Zbrojevka", kalibra 7,65 mm i 10 metaka, navodi se u saopštenju.

Pištolj uvijen u belu platnenu krpu je pronađen u autobusu prevoznika iz Novog Pazara, koji saobraća na liniji Novi Pazar -Rostocko u Nemačkoj.

Kako je saopšteno, vozači i putnici su izjavili da nemaju ništa da prijave za carinsku kontrolu, ali je pištolj pronađen između sedišta (na kom niko nije sedeo).

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, dok je oružje predato policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track