Slobodan Šaranović iz osvete naručio ubistvo Nikole Bojovića?

Tužilac podigao optužnicu

Slobodan Šaranović iz osvete naručio ubistvo Nikole Bojovića?

Crna Hronika -

Optuženo sedam osoba zbog sumnje da su 2013. u Beogradu ubili rođenog brata Luke Bojovića, a 2. jula u Budvi Miloša Vidakovića

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv sedam osoba zbog sumnje da su 29. aprila 2013. u Beogradu organizovali i izvršili likvidaciju Nikole Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića, a potom 2. jula u Budvi ubili Miloša Vidakovića iz Pančeva.Optužnicom su, kako nezvanično saznajemo, obuhvaćeni Slobodan Šaranović, Miloš Delibašić, Miloš Vojinović, Slaviša Novaković, Ratko Koljenšić, Saša Cvetanović i Goran Bojanić.Ispaljeno 15 hitaca- Šaranović, Koljenšić i Cvetanović optuženi su za učešće u ubistvu Nikole Bojovića, dok se likvidacija Miloša Vidakovića na teret stavlja Šaranoviću, Delibašiću, Vojinoviću i Novakoviću. Bojanić je optužen kao pripadnik grupe, ali na teret mu se ne stavlja učešće ni u jednom ubistvu - kaže izvor Kurira.

Izrešetan... Nikola Bojović
Izrešetan... Nikola Bojović

Nikola Bojović, podsetimo, ubijen je u klasičnoj sačekuši u ranim jutarnjim satima u Ulici carice Milice u Beogradu, u vreme kad je krenuo u pekaru. U njega je ispaljeno 15 hitaca, a kao ubica označen je Cvetanović. On je tokom istrage, navodno, negirao svoju umešanost u ubistvo, ali optuženi Vojinović je sve priznao i otkrio ulogu ostalih.Treća optužnicaKako su spekulisali mediji, motiv za ubistvo Nikole Bojovića bio je osveta Šaranovića njegovom bratu Luki, jer je sumnjao da je on kriv za ubistvo njegovog brata Branislava Šaranovića. Ovo je treća po redu optužnica, pošto je sud dve prethodne vraćao tužilaštvu na dopunu.J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track