Terzić: Pištolj sam legalizovao

Terzić: Pištolj sam legalizovao

Crna Hronika -
Bivši predsednik FS Srbije objasnio da je nedelju dana posle privođenja od direktora policije dobio dozvolu za nošenje oružja

BEOGRAD - Pištolj nije bio rasklopljen!Zvezdan Terzić, nekadašnji predsednik Fudbalskog saveza Srbije kojem se sudi zbog nelegalnog nošenja oružja, predložio je juče Prvom osnovnom sudu da kao svedoka sasluša direktora policije Milorada Veljovića! Prema Terzićevim rečima, za pištolj koji je nerasklopljen nađen kod njega prilikom rutinske kontrole 2006. godine imao je dozvolu za držanje, ali ne i za nošenje.

- Nedelju dana nakon što me policija legitimisala i kod mene našla nerasklopljen pištolj direktor policije Milorad Veljović potpisao mi je dozvolu za nošenje - izjavio je Terzić juče na suđenju u Prvom osnovnom sudu.

Pred ovim sudom juče je saslušan i balističar Miloš Kopečki.

- Iako je iz pištolja bio izvađen okvir, moje profesionalno mišljenje je da oružje nije bilo rasklopljeno. Da bi se smatralo da je pištolj rasklopljen, potrebno je da bar dva dela oružja budu razdvojena, a to nije bio slučaj - rekao je juče Kopečki.

Zvezdana Terzića je u decembru 2006. godine zaustavila saobraćajna policija u Ulici Mije Kovačevića i tokom rutinske kontrole u kaseti njegovog džipa našla nerasklopljen „CZ 99“. Tokom suđenja Terzić nikad nije sporio da je pištolj njegov.

(J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja