NOVI SAD: Dve devojke teško povređene u padu
Foto: Kurir/ Ana Kalpačina

Manifestaciji prisustvvalo 38.000 ljudi

NOVI SAD: Dve devojke teško povređene u padu

Crna Hronika -

NOVI SAD - Prve večeri festivala kojoj je, prema procenama organizatora, prisustvovalo oko 38.000 ljudi, nije bilo težeg narušavanja javnog reda i mira. Prvi dan Exita obeležio je incident u kojem su dve devojke povređene prilikom pada sa bedema. Njih dve su odmah prebačene u Urgentni centar u Novom Sadu.

-T.J. (20), iz Srbobrana, zadobila je teške telesne povrede i dalji tok lečenja nastavlja na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju. T. Ž. (23) iz Srbobrana, zadobila je lake telesne povrede i nakon ukazane lekarske pomoi na Klinici za ORL puštena je na dalje kućno lečenje - rečeno nam je u Kliničkom centru Vojvodine.

Kako saopštava novosadska policija prve večeri festivala prema procenama organizatora, prisustvovalo je oko 38.000 ljudi, nije bilo težeg narušavanja javnog reda i mira.

Od 59 osoba, među kojima je 26 stranih državljana, oduzeti su narkotici, dve osobe sumnjiče se za nelegalnu prodaju, a 57 za neovlašćeno držanje droge.

Evidentirana su dva krivična dela, a protiv četiri osobe biće podnete prekršajne prijave.

Dve devojke povređene su prilikom pada sa bedema i zbrinute u Kliničkom centru Vojvodine.

S. S.

ORGANIZATORI EGZITA: Povređene devojke nisu bile na festivalu

Povodom informacije da su dve devojske pale sa bedema Petrovaradinske tvrđave oglasili su se i organizatori Egzita.

- Po informacijama sa kojima trenutno raspolažemo, po pozivu komunalne policije dve devojke je hitna pomoć pokupila u Petrovaradinu oko 23 časa, kod Beogradske kapije, van granica festivala, na nekih kilometar udaljenosti od ulaska na festival, saopštili su organizatori i dodali

- Još uvek čekamo da nam se potvrde informacije koji je stepen povreda i da li su devojke bile posetiteljke festivala. Po prvim informacijama, devojke nisu bile na festivalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja