JOŠ JEDNA PORODIČNA TRAGEDIJA: Ubio pašenoga u šljiviku zbog svinja

Oj, Srbijo među šljivama

JOŠ JEDNA PORODIČNA TRAGEDIJA: Ubio pašenoga u šljiviku zbog svinja

Crna Hronika -

Boško Mičić (66) iz lovačke puške ubio Milomira Duranića (66) iz Suseka i ranio njegovu nevenčanu suprugu Jovanku Paroški (59)

SUSEK - Milomira Duranića (66) iz Suseka ubio je komšija Boško Mičić (66) dok je brao šljive, a sve zbog ranijeg sukoba oko svinja koje su uništile baštu. U pucnjavi je ranjena i Milomirova nevenčana supruga Jovanka Paroški (59).Tragedija se dogodila u dvorištu kuće u Ulici Nikole Tesle u selu Suseku kod Beočina.- Dok je Milomir s Jovankom brao šljive, iznenada je naoružan banuo Boško. Ispalio je u Milomira hitac iz lovačke puške, koji ga je usmrtio na licu mesta. Jovanka je pogođena u leđa. Između Milomira i Boška, koji su pašenozi, po ko zna koji put došlo je do prepirke zbog štete koju su Boškove svinje, kako se sada priča, pravile u Milomirovoj bašti - kaže izvor Kurira.

Ranjena u leđa... Jovanka Paroški
Ranjena u leđa... Jovanka Paroški

Šetao s puškom

Uznemireni i potreseni tragedijom, meštani Suseka o ubijenom Milomiru govore biranim rečima.- Bio je veoma miran i povučen, i uvek spreman svakom da pomogne. Nije imao problema, osim sa Boškom, koji je držao svinje, pošto su one često ulazile na njegovo imanje. Čak je napravio i ogradu, ali životinje su provaljivale i ulazile. I inspekcija je nekoliko puta dolazila, ali ništa nije vredelo. Milomir se stalno žalio na Boška kako mu preti i kako je bolesno ljubomoran na njegov imetak - pričaju komšije.Boško je nakon krvavog pira šetao ulicom sve dok nije stigla policija, koja ga je uhapsila i oduzela mu pušku. Kako smo saznali, Boško je u Milomira i Jovanku pucao iz puške koja je ostala kod njega nakon što je njen vlasnik preminuo, a on je nije predao niti legalizovao, a osim te lovačke puške imao je i drugog nelegalnog naoružanja, koje je policija oduzela. Inače, ubica je imao više od jednog promila alkohola u krvi.

Vredan domaćin

- Već duže vreme je Boško pravio probleme Milomiru iz čiste ljubomore, iako su bili i u familijarnim odnosima. Naime, ubijenog Milomira su u selu svi znali kao jednog od najvrednijih domaćina, koji se sa svojom porodicom kao dete doselio u Susek. Milomirova porodica je bila izuzetno siromašna, ali on je svojim radom uspeo tokom godina da stekne značajan imetak.

AgresivanPOLICIJA VIŠE PUTA INTERVENISALABoško je, kako kažu komšije, svima u selu bio poznat po agresivnom ponašanju.- Pre nekoliko godina je, takođe iz lovačke puške, pucao u čobana i ovce koje je čuvao. Posle toga mu je, kažu, oružje bilo oduzeto. Zbog njihovih svađa policija je ranije nekoliko puta intervenisala, ali do sada se sve završavalo bez nasilja. Zbog pomenutog spora oko ograde u novosadskom sudu već četiri godine se vodi parnica, koja još uvek nije završena - kažu meštani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track