POSLE 9 MESECI OD SPEKTAKULARNOG BEKSTVA: Uhapšen zet Darka Šarića na Brankovom mostu!
Foto: Printscreen

Posetu majci iskoristio za bekstvo

POSLE 9 MESECI OD SPEKTAKULARNOG BEKSTVA: Uhapšen zet Darka Šarića na Brankovom mostu!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Posle devet i po meseci od spektakularnog bekstva iz bijelopoljskog zatvora, Jovici Zindoviću stavljene su lisice na ruke. Zindović, inače zet Darka Šarića bio je na odsluženju kaznu za ubistvo brata od strica Lane Popović, nevenčane supruge Darka Šarića.

Zindović je uhapšen u četvrtak oko 17 časova na Brankovom mostu. Prilikom hapšenja se nije opirao.

Kako Kurir saznaje u stanu u kome je boravio Zindović policija je pronašla falsifikovana dokumenta na drugo ime sa njegovom fotografijom, automatska puška hekler sa prigušivačem, tri pištolja, 5 pancira, 82.000 evra, 500 grama praškaste materije za koju se sumnja da je kokain.

"Crnogorska policija je nakon bekstva Zindovića iz zatvora u Bijelom Polju, aktivno radila na ciljanoj potrazi za Zindovićem, za kojim se tragalo na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Crnogorski Interpol je kroz međunarodno policijsku saradnju sa partnerskim službama intenzivno razmenjivao informacije u cilju lociranja Zindovića i njegovog hapšenja", objasnio je sagovornih.

On je bežao od policije više od devet meseci, a zbog njegovog nestanka u međuvremenu su krivično odgovarali direktor bijelopoljskog zatvora Goran Šćekić i službenici Duško Tomić, Safet Dizdarević i Sead Alić.

Zindović je, inače, bio na izdržavanju 15-godišnje kazne zatvora zbog ubistva Luke Popovića kada mu je omogućena poseta bolesnoj majci, koju je iskoristio za bekstvo.

Zbog sumnje da su mu omogućili bekstvo, uhapšeni su načelnik zatvora Bijelo Polje Goran Šćekić, šef sprovodničke službe Safet Dizdarević i sprovodnici Duško Tomić i Sead Alić. Većina njih je pravosnažno osuđena dok je Tomiću koji je uslovno osuđen prvostepenom presudom, nedavno počelo suđenje iznova.

Ostalim Tomićevim kolegama neće se ponovo suditi, ali su njima preinačene kazne. Tako je bivšem načelniku zatvora u Bijelom Polju Goranu Šćekiću uslovnu presudu preinačio na pola godine zatvora, Safetu Dizdareviću na godinu i Seadu Aliću na osam meseci zatvora.

(EPK/CDM/dnevne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track