APELACIONI ODLUČIO: Legija do daljnjeg ostaje u Alkatrazu
Foto: Profimedia

APELACIONI ODLUČIO: Legija do daljnjeg ostaje u Alkatrazu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Predsednik Apelacionog suda u Beogradu danas je pravosnažno odlučio da nekadašnji komadant Jedinice za specijalne operacije Milorad Ulemek Legija ostane na odsluženju kazne od 40 godina zatvora u posebnom odeljenju požarevačkog zatvora Zabela poznatom kao “Alkatraz”.

Ovom odlukom predsednik Apelacionog suda je odbio kao neosnovanu žalbu Ulemeka i potvrdio odluku Višeg suda od 8. jula, prema kojoj Ulemek ostaje do još dve godine u Alkatrazu, objavljeno je na sajtu tog suda.

U tom zatvoru koji odlikuju posebno visoke mere bezbednosti smešteni su mahom osuđeni na 40 godina zatvora, među kojima su pored Ulemeka, nekadašnji šef Državne bezbednosti Radomir Marković, zemunac Miloš Simović i drugi.

Ulemek je osuđen na po 40 godina zatvora zbog zbog ubistva premijera Zorana Đindića 2003. godine, zločina “zemunskog klana”, četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali 1999. godine i ubistva Ivana Stambolića 2000. godine.

Ulemek je u pritvoru od maja 2004. godine kada se posle više od godinu dana bekstva predao policiji.On je imače ključni svedok tužilaštva u postupku za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, jer je nakon njegovog iskaza u januaru 2014. godine pokrenuta zvanična istraga protiv osumnjičenih zaubistvo.

Kako je tada saopštilo tužilaštvo za organizovani kriminal, Ulemek nije tražio protiv usluge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track