PUCNJAVA NA VRAČARU: Otimao pištolj napadaču, pa ranio njega i devojku!
Foto: Marina Lopičić

Novi detalji istrage

PUCNJAVA NA VRAČARU: Otimao pištolj napadaču, pa ranio njega i devojku!

Crna Hronika -

Nikola Lakušić (29), koji je uhapšen zbog sumnje da je nameravao da ubije Stefana Mićića (29) i pritom ranio devojku T. P., tvrdio na saslušanju u policiji da je pucao u samoodbrani

Nikola Lakušić (29), koji je uhapšen zbog sumnje da je odgovoran za teško ranjavanje Stefana Mićića (29) i devojke T. P. (22) na Vračaru, tvrdio je na saslušanju u policiji da je pucao u samoodbrani.Kako saznaje Kurir, Nikola je rekao da je Mićić na njega potegao pištolj i da je on pokušao da mu otme, pa su tako ispaljeni hici koji su pogodili Mićića i T. P. Takođe, pored Mićića bili su još trojica pomagača naoružana mačetama i palicama.Okršaj u kafićuIstraga krvavog obračuna koji se prekjuče dogodio u Krunskoj ulici na Vračaru u centru Beograda otkrila je nove detalje.- Iako se najpre verovalo da je Nikola Lakušić pucao iz vozila u pokretu na državljanina BiH Stefana Mićića, kao i da je tom prilikom od zalutalog metka pogođena prolaznica, ispostavilo se savim drugačije. Naime, nakon pregleda snimaka sigurnosnih kamera, kao i izjava nekoliko desetina svedoka, ispostavilo se da je okršaj Lakušića i Mićića započeo u bašti kafića u Krunskoj ulici - kaže naš sagovornik.On objašnjava da je uhapšeni Lakušić sedeo u kafiću u trenutku kad je u isti lokal najpre s drugaricom stigla T. P., za koju je utvrđeno da nema kriminalni dosije.

- Sigurnosne kamere zabeležile su trenutak njenog dolaska i pozdravljanja s Lakušićem, koga je očigledno poznavala odranije. Nedugo zatim, u lokal je ušao Mićić, koji je odmah počeo da se svađa s Lakušićem. Verbalna rasprava ubrzo je poprimila dramatični obrt jer je Mićić iza pojasa izvadio pištolj.

Devojke su počele da beže, dok je Nikola Lakušić pokušavao da savlada Mićića i otme mu pištolj. U komešanju je došlo do pucnjave i tada je jedan zalutali hitac pogodio T. P. u donji deo leđa, a zatim još četiri Mićića, koji je pao na trotoar. Lakušić je pobegao iz kafića naočigled prestravljenih gostiju i prolaznika, dok su zaposleni pružili prvu pomoć ranjenima - priča izvor Kurira.

Mesto napada... Krunska ulica na Vračaru bila poprište žestokog obračuna naočigled brojnih građana
Mesto napada... Krunska ulica na Vračaru bila poprište žestokog obračuna naočigled brojnih građana

Ranjen sa četiri hica

Lakušić je ubrzo identifikovan i uhapšen posle samo dva sata, a kako Kurir saznaje, na saslušanju je donekle potvrdio policijska saznanja. Tvrdio je da je pištolj, koji nije njegov, opalio u samoodbrani. On će danas biti sproveden na saslušanje u Više tužilaštvo, a kako saznajemo, protiv njega je podneta krivična prijava zbog pokušaja teškog ubistva.Povređeni Mićić ranjen je s četiri hica, ali je njegovo stanje stabilno. Devojka je zadržana na opservaciji u Urgentnom centru i takođe nije životno ugrožena.

DosijeOBOJICA POZNATA POLICIJIUhapšeni Nikola Lakušić, kao i ranjeni Stefan Mićić, odranije su poznati policiji zbog više krivičnih dela, zbog kojih imaju i poveće policijske dosijee.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track