PRLJAVI POSLOVI: Šef policije bio subotički bos!
Foto: Subotica.com

Novi detalji o smenjenom načelniku MUP

PRLJAVI POSLOVI: Šef policije bio subotički bos!

Crna Hronika -

Mucalj se za sve pitao. Kontrolisao je i carinu, mnogo je šlepera sa cigaretama prošlo granicu bez pregleda, kaže izvor Kurira i dodaje da je Mucalj imao podršku bivšeg direktora Veljovića

SUBOTICA - Borivoj Mucalj, bivši načelnik PU Subotica, koji je nedavno smenjen sa te dužnosti, više od 12 godina bio je gazda, strah i trepet u ovom gradu, tvrdi izvor Kurira.Prema njegovim rečima, bivši šef policije, koji je godinama imao zaštitu nekadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića, za sve se pitao u Subotici.- Mucalj je bio bog. Rasturio je grad skroz, carinu i policiju, i svi bosovi morali su njemu prvo da se jave. Koliko je šlepera sa cigaretama prošlo carinu bez pregleda. Ne samo cigareta već i oružja. Mucalj je Šarićima služio i kao vojnik, pružao im je potpunu zaštitu - kaže naš izvor.Po turi 20.000 €Da je postavljao koga je on hteo, naravno, uz blagoslov direktora Veljovića, koji je to morao da potpiše, dokazuju i papiri u koje je Kurir imao uvid.- Kad je Mucalj shvatio da mu tadašnji načelnik Regionalnog centra Miroslav Janić nije poslušnik, na veoma čudan i brz način ga je smenio i poslao za običnog vatrogasca. Interesantno je da je Janićevo rešenje o premeštaju zavedeno u delovodnu knjigu, s tim što je kod njega datum 23. oktobar 2014, a da rešenje o imenovanju njegovog zamenika Mladena Mrdaljana nije zavedeno u knjigu, već je upisan neki nepostojeći broj. Rešenje je doneto 21. oktobra 2014 - kaže sagovornik Kurira.On dalje objašnjava da je Mrdaljan rasporedio svoje ljude na granicama, na Kelebiji, Horgošu i Đavi, odnosno Mucaljeve, budući da je ovaj njega postavio na to radno mesto.

- Janić nije hteo da radi prljave poslove za Mucalja. Ovo je samo jedan od primera onog što su radili. Na granici bi se pojavila tri šlepera, veličine pet vagona. Prošli su granicu kao da su prazni, sve je bilo regularno. Međutim, onda bi se u Mađarskoj sastali, jer su kamioni bili puni robe, a po šleperu bi se uzimalo od 20.000 do 30.000 evra - objašnjava naš izvor, dodajući da su za tako hitnu smenu Janića i imenovanje Mrdaljana tajkuni koji švercuju robu platili 200.000 evra.Kontrolisao granicu- Ništa nije moglo da se sagradi dok ne prođe kroz Mucaljeve ruke. Protok novca je najveći tu, jer tuda prođu svi i svi su morali da se jave prvo njemu, i onda se on cenka, koliko ko može da bude donator, a znalo se gde se to sliva- zaključuje naš izvor.Podsetimo, Kurir je već objavio nekoliko tekstova o Muceljevim prljavim poslovima. Sve je otkriveno zahvaljujući inspektorima Službe unutrašnje kontrole MUP Srbije koji su poslednjih godinu dana češljali rad subotičke policije. Mucalj se na sve načine trudio da udovolji Miloradu Veljoviću, nekadašnjem direktoru policije, kako bi uživao njegovu zaštitu. Borivoj Mucalj, kao i Milorad Veljović, nije odgovarao na pozive Kurira.

S. Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track