Najnovije vesti

TROJICA POGINULA U SURČINU: Nastradali u džipu bivšeg fudbalera Dragana Ćirića
Foto: Zorana Jevtić, Branislav Risti

Teška saobraćajna nesreća juče ujutru na putu Jakovo-Surčin

TROJICA POGINULA U SURČINU: Nastradali u džipu bivšeg fudbalera Dragana Ćirića

Crna Hronika

Milan Radak, Dejan Trifunović i Branislav Ristić stradali kad su „mercedesom“ preleteli kanal širok 20 metara i udarili u drugu obalu

BEOGRAD - Milan Radak (34) i Dejan Trifunović (34), obojica iz Jakova, i Branislav Ristić (29) iz Surčina poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći u Surčinu, dok je teško povređen njihov saputnik Aleksandar M. (21) iz Jakova.

Tragedija se dogodila u nedelju ujutru, kad je džip „mercedes ML“, inače u vlasništvu Dragana Ćirića, bivšeg fudbalera Partizana i Barselone, sleteo s puta, preleteo kanal širok 20 metara i udario u drugu obalu!

Kako saznajemo, džip se kretao velikom brzinom iz pravca Jakova ka Surčinu.
- Prvih nekoliko metara vozač nije kočio, a potom se vide tragovi kočenja s glavnog puta do betonske staze, koja je, pretpostavlja se, bila u neku ruku odskočna daska za obližnji kanal. Automobil je preleteo kanal Galovica i udario u drugu obalu - objasnio je izvor Kurira blizak istrazi.

Pištolj u kasetiOčevici kažu da je scena na mestu nesreće bila jeziva.
- Neka tela su ispala iz kola, a druga su izvlačili vatrogasci. Jednog mladića su pokušali na okretnici da reanimiraju lekari Hitne pomoći, ali, nažalost, nisu uspeli - kaže očevidac. On dodaje da je udarac bio toliko jak da su putnici poispadali.
- Pretpostavlja se da je džipom upravljao Radak. Inače, u džipu je u kaseti pronađen niklovan pištolj marke „bereta“, koji je registrovan na M. N. - rekao je naš sagovornik. Prema njegovim rečima, džip je u vlasništvu fudbalera Dragana Ćirića, koji ga je navodno pozajmio braći Radak.

Pogibija trojice muškaraca ostavila je u šoku meštane Jakova, koji od nedelje slave seosku slavu Sveta Petka.
- Sinoć je bilo dosta ljudi u centru Jakova. Njih četvorica su bili zajedno u šatoru, s njima je bila još jedna devojka. Verujem da su svi zajedno krenuli da odvezu Branislava u Surčin i da se vrate. Zvali su i tu devojku da ide s njima, ali ona, srećom, nije pošla - kaže jedan od meštana.

Komšije Milana Radaka kažu da on ima starijeg brata Dejana i dvoje maloletne dece.
- Velika tragedija. Milan je bio mnogo dobar čovek, oženjen, jedno dete ima tri, a drugo godinu dana. Rastao se nedavno sa ženom i svakog petka je dovodio starije dete kod sebe. Pre dva dana je kosio travu, lepo smo se ispričali. Ne mogu da verujem šta mu se desilo - kaže potresena komšinica.

Ona dodaje da je Milanu preminuo otac pre nekoliko godina i da mu majka živi takođe u Jakovu. Prema njenim rečima, džip u kome su momci nastradali već neko vreme bio je parkiran ispred Radakove kuće.

U ulici u kojoj živi Milanova majka preko puta je i porodica Dejana Trifunovića, koji je takođe nastradao u nesreći.
- Ne znamo šta se dogodilo - rekla je potresena žena.

Komšije objašnjavaju da je Dejan radio sa ocem kao limar.
- Milan i Dejan su odrasli zajedno. Nikome od njih nije prvi put da idu tim putem i da prođu tu kobnu krivinu. Nepažnja možda i alkohol, i eto tragedije - kaže komšija.
Šok i neverica... Porodica stradalog Trifunovića
Šok i neverica... Porodica stradalog Trifunovića

Bori se za životU domu pokojnog Branislava Ristića nismo zatekli nikog. Prema rečima komšija, otac Dragiša je bio u policiji, a majka na poslu.
- Branislav je bio student nautike u Kotoru. Želja mu je bila da, poput oca, bude kapetan broda - kaže Ilija Lj., koji živi nedaleko od porodice Ristić. On dodaje da Branislav ima starijeg brata koji živi na Novom Beogradu.

U kući povređenog Aleksandra M. zatekli smo njegovog druga.
- Saša ima teške povrede. Ništa nam ne preostaje nego da se nadamo da će ovu bitku dobiti - rekao je drug i naveo da su Aleksandrovi najbliži u bolnici.

U Urgentnom centru kažu da je nakon reanimacije Aleksandar M. prebačen na odeljenje intenzivne nege šok B.
- Pacijent je životno ugrožen - rekli su u Urgentnom centru.

Vlasnik automobila
DRAGAN ĆIRIĆ BEZ KOMENTARA

Kako bismo proverili informaciju da li je automobil u kom su bili nastradali njegov, pokušali smo da stupimo u kontakt i s bivšim fudbalerom Draganom Ćirićem, međutim, on se juče nije javljao na telefon.

 

Potresno na Ristićevom Fejsbuk profilu
SLUTIO TRAGEDIJU

Na Fejsbuk profilu Branislava Ristića nalazi se fotografija devojčice s potresnom porukom: „Evo ti ruka, prijatelju, ustani pa makar ja pao, evo ti zadnja para iz džepa, nikom ne reci da sam ti dao“. Druga fotografija prikazuje čoveka okrenutog leđima kako s frakom, šeširom i štapom u ruci ide betonskim stepenicama ka nebu.
- Potresno... Ko zna, možda je nesrećni Rista i mogao da nasluti... - kaže jedan od Ristićevih poznanika.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...