OBDUCENTI U ŠOKU Takvo iživljavanje nad bebicom i ženom, to je nezamislivo!
Foto: Privatna Arhiva

Još jedna stravična porodična tragedija u naselju Veternik

OBDUCENTI U ŠOKU Takvo iživljavanje nad bebicom i ženom, to je nezamislivo!

Crna Hronika -

VETERNIK/LIPAR - Arpad Sabo (28) iz Lipara kod Kule ubio je u nedelju uveče suprugu Slavicu Sabo (24) i njihovu četvoromesečnu bebu Nikolinu. Sabo je najpre krvnički nožem izbo nesrećnu Slavicu, a potom je na isti način ubio i svoje novorođenče jer je stalno plakalo.

Obducenti su otkrili više od 28 uboda nožem po detetovom i majčinom telu. Smrt je kod bebe nastupila momentalno. Najviše uboda majka i beba zadobili su u predelu grudi i stomaka.

- Takav prizor do sada nismo videli. Takvo iživljavanje nad bebicom i ženicom, to je nezamislivo. Kad smo ušli, nama koji smo se nagledali svega i svačega nije bilo dobro. Bebica je ležala u kolevci, a mama u kupatilu. Obe su bile u krvi. A ubodi nožem, nema gde ih nije bilo - kaže izvor Kurira.

Zločin... Dvostruko ubistvo dogodilo se u nedelju oko 23 sata
Zločin... Dvostruko ubistvo dogodilo se u nedelju oko 23 sata

Jedan od rođaka žrtava išao je da identifikuje tela.

Gazda otkrio zločin- On je nju izgleda prvo tukao jer je sva modra od udaraca. A onda je, ne znam kako bih ga nazvao, nožem uzeo da seče, kao da se iživljavao i nad Slavicom i nad malim anđelom. Kad sam video da i beba ima prerezan vrat kao i Slavica, nije mi bilo dobro. Pa on se bukvalno iživljavao nad njima. Verovatno je ubio bebu da ne bi plakala i da ga gazda ne otkrije - kaže rođak.Kako saznajemo, Arpad se s porodicom nedavno doselio u Kninsku ulicu u Veterniku. Prema rečima komšija, ovaj par je imao dosta nesuglasica, što je navodno monstruma dovelo do toga da počini ovaj krvnički zločin.Sabo je bio pijan pre zločina, a kako kažu očevici, njih dvoje su se najpre posvađali na ulici, da bi zatim Arpad izvadio nož i izbo je nekoliko puta, a potom je ubio i njihovo dete i pobegao.Stanodavac je ispričao policiji da se čula svađa u stanu, ali da se u nedelju oko 23 sata sve utišalo. Pretpostavlja se da je upravo to vreme kada je Arpad ubio Slavicu i Nikolinu.
Malo poživele... Slavica sa bebom
Malo poživele... Slavica sa bebom

Česte svađe

Gazda stana je tek sutradan, u ponedeljak po podne, kada je video da niko ne izlazi iz stana, ušao i zatekao stravičan prizor. Beba i Slavica ležale su na podu u lokvi krvi. Na odeći se se videli tragovi noža kojim je Arpad kasapio ženu i dete. Alarmirana je policija, koja je monstruma preksinoć pronašla na obali Dunava kod Bačke Palanke. Pre toga, policija je upala u kuću njegovog oca Janoša u Liparu kod Kule, sumnjajući da se mladić tu krije.Reporter Kurira juče je u Liparu zatekao šokirane prijatelje porodice Sabo.Komšije u šokuPrijatelji ovog monstruma ne mogu da poveruju da je učinio nešto tako užasno, ali znaju da se u poslednje vreme stalno žalio na ženu.- Sedeli smo u kafani malo pre nego što je dobio ćerkicu i pričao mi je kako mu je žena posesivna i bolesno ljubomorna, jer ga je to veče zvala deset puta. Nakon što su dobili ćerkicu, stalno ga je napadala i govorila mu da dete nije njegovo. Verovatno mu je pao mrak, pa je to učinio, mada nema opravdanja - kaže dobar Arpadov drug.I prve komšije potvrđuju da su se Slavica i Arpad često svađali.- Jedan dan sam ih pozvala kod mene na kafu da ne bi išli u onaj podrum gde im otac živi i oni su se na moje oči posvađali. Ona ga je stalno peckala i govorila da on nije otac njenog deteta, a on je uvek ludeo zbog toga. Jadna bebica, bila je prelepa i mirna devojčica - kaže poznanica ove porodice.

Poslednji pozivĆERKU SAM ČUO DVA SATA PRE ZLOČINAU Novom Sadu, u porodici Dušana i Ljiljane Đurđić, roditelja ubijene Slavice, tuga.- U braku su bili šest meseci. Sa Slavicom sam se čuo u nedelju uveče oko 21 čas i rekla mi je da nije kod kuće. Uh, to je zadnji put bio da čujem svoju ćerku - kaže tužni otac Dušan koji će ćerku i unuku danas sahraniti, a posle toga otvoriti dušu.

Saobraćajna nesreća u Novom SaduBRAT UBICE POGINUO PRE DVA MESECADa nesreća bude veća, Arpadu je pre dva meseca u saobraćajnoj nesreći poginuo brat Mikloš. Mladić je izgubio život vozeći motor u Novom Sadu, a pretpostavlja se da je bio pod dejstvom alkohola kada se to dogodilo.Ni ostale komšije nisu imale lepih reči za ovu porodicu, a naročito ih je zaprepastilo što su i otac i Arpad na bratovoj sahrani bili pijani.- To je poražavajuće da dođete pijani na sahranu. Nikada ništa nije kupio unuci, čak ni kada je dobio socijalnu pomoć zbog gubitka sina.

Majka pobegla od napasnikaOTAC: „NEKA IH JE UBIO, I ZASLUŽILE SU“Arpadov otac Janoš je pijanica, pa su tako i brat i on krenuli tim putem. Arpad je u poslednjih nekoliko godina gotovo non-stop bio pijan, a otac ih je maltretirao, pa je njihova majka pobegla. Živeli su veoma teško, uvek su bili zapušteni, a kuća im je kao podrum - mračna i prljava. Najviše me je potreslo kada je njegov otac rekao: „Neka ih je ubio, i zaslužile su“ - kroz suze priča komšinica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track