Potvrđena optužnica protiv Kosmajca
Foto: Dragana Udovičić

Potvrđena optužnica protiv Kosmajca

Crna Hronika -

BEOGRAD - Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu potvrdilo je optužnicu protiv Dragoslava Kosmajca za krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, saopšteno je iz Višeg suda u Beogradu.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu na sednici veća održanoj 25. jula donelo je rešenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenih Draga Milidraga, Dragoslava Kosmajca i Milana Rapajića.

Okrivljenom Dragu Milidragu je stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, okrivljenom Dragoslavu Kosmajcu izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem, a okrivljenom Milanu Rapajiću izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja pomaganjem, navodi se u saopštenju.

Po oceni krivičnog vanpretresnog veća, dokazi prikupljeni tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da su okrivljeni opravdano sumnjivi da su učinili krivična dela koja su predmet optužbe.

Donoseći navednu odluku veće je isključivo cenilo da li ima dovoljno dokaza da se osnovana sumnja da su okrivljeni učinili krivična dela koja im se stavljaju na teret podigne do nivoa opravdane sumnje, koja je uslov za podizanje optužnice, te nije unapred uticalo na rešavanje onih pitanja koja će biti predmet raspravljanja na glavnom pretresu, s obzirom na to da je sudeće veće jedino ovlašćeno da donese odluku u pogledu krivice okrivljenih za krivična dela koja su predmet optužbe, saopštio je Sud.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track