OPŠTINA ZVEZDARA: Dragi Milidrag nije nikada bio zaposlen kod nas
Foto: Filip Plavčić

Slučaj Kosmajac

OPŠTINA ZVEZDARA: Dragi Milidrag nije nikada bio zaposlen kod nas

Crna Hronika -

BEOGRAD - Gradska opština Zvezdara saopštila je danas da Dragi Milidrag, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja, nikada nije bio zaposlen u toj opštini, kako su to mediji preneli pišući o potvrđivanju optužnice protiv Dragoslava Kosmajca.

"Uvidom u pasivnu kartoteku zaposlenih od 1976. godine i uvidom u spisak zaposlenih Uprave Gradske opštine Zvezdara i prijave u Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, utvrdili smo da lice sa ličnim imenom Dragi Milidrag nije bio u radnom odnosu u Upravi GIO Zvezdara", navodi se u saopštenju.

Optužnicu protiv Milidraga i Kosmajca, kojim je obuhvaćen i Milan Rapajić, Više javno tužilaštvo nije nikada javno prezentovalo.U tužilaštvu danas, zbog selidbe iz Palate pravde na novu adresu, nisu mogli da provere u kom svojstvu je Milidrag optužen za zloupotrebu službenog položaja.

Međutim, prema pisanju KRIK-a koji je prošle godine objavio prvu optužnicu protiv njih, navodi se da se "Kosmajac septembru 2010. godine sastao sa Milidragom, zaposlenim u privatnoj firmi koja je imala ugovor sa Republickim geodetskim zavodom.

Milidrag je bio angažovan da izradi katastar nepokretnosti za opštinu Zvezdara gde Kosmajac živi".Optužnicom koju je Viši sud u Beogradu potvrdio, Milidrag se tereti za zloupotrebu sluzbenog položaja, a Kosmajca za krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track