U Banjaluci 25. maj dan žalosti

Tragedija

U Banjaluci 25. maj dan žalosti

Crna Hronika -
Jedan od stradalih padobranaca, osamnaestogodišnji Nikola Stević, biće sahranjen danas na banjalučkom Novom groblju

BANJALUKA - U Banjaluci je 25. maj proglašen danom žalosti povodom avionske nesreće u kojoj je u nedelju nastradalo pet članova Padobranskog kluba "Banjaluka". Istog dana biće održan i komemorativni skup.

Jedan od stradalih padobranaca, osamnaestogodišnji Nikola Stević, biće sahranjen danas na banjalučkom Novom groblju.

Danas bi trebalo da bude poznato i vreme sahrane padobranaca Nemanje Goronje, Stefana Karanovića i Srđana Kosića, kao i pilota Alena Crnalića.

Direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske (RS) Željko Karan potvrdio je za Radio RS da je završena obdukcija poginulih mladića, navodeći da je DNK analizom utvrđen identitet nastradalih.

Avionu "cesna", u kojem su poginuli članovi banjalučkog Padobranskog kluba, isticala je registracija, potvrdio je banjalučkim "Nezavisnim novinama" Željko Cvijan iz firme "Gas aviation servis" iz Smederevske Palanke.

Cvijan je rekao da je ova firma servisirala sporni avion, star 40 godina, pre 12 meseci.

Pozivajući se na izvor blizak istrazi, list navodi da su nadležni iz te firme juče doputovali u Banjaluku kako bi predočili dokumentaciju u vezi s registracijom aviona.

"U okviru istrage avionske tragedije na razgovor su pozvani i zaposleni u ovom servisu koji su doputovali u Banjaluku. Zašto je neko servisirao avion koji svakodnevno leti čak u Smederevskoj Palanci, te da li su oni ispunjavali sve uslove za rad, pitanja su na koja se pod hitno moraju naći odgovori", rekao je izvor "Nezavisnih novina".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track