HAPŠENJE U NEMAČKOJ: Srbin pao kao vođa Pink Pantera

Uhapšen Ivan Milovanović, za kojim Kipar traga godinama

HAPŠENJE U NEMAČKOJ: Srbin pao kao vođa Pink Pantera

Crna Hronika -

Policija iz Limasola potvrdila da je pljačkaš otkriven na osnovu DNK tragova, kao i da na slučaju rade i stručnjaci srpske i nemačke policije za forenziku

BEOGRAD - Nemačka policija uhapsila je nedavno srpskog državljanina za kog se sumnja da je Ivan Milovanović (41), za kojim Kipar traga već nekoliko godina zbog sumnje da je deo kriminalne bande „Pink Panteri“.

Identitet Srbina koji je uhapšen posle jedne pljačke još uvek se proverava, ali se, navodno, njegov DNK poklopio s profilom pljačkaša nakita iz juvelirnice u Limasolu 2012. godine.

- Srbin je sada u pritvoru u Nemačkoj, jer je tamo uhapšen posle pljačke. Njegov DNK profil je upoređen s tragovima genetskog materijala koji je tada pronađen u radnji, ali još mu se proverava identitet jer je kod sebe imao deset različitih ličnih dokumenata. U kontaktu smo s nemačkim i srpskim vlastima, od kojih uskoro očekujemo više informacija - potvrdio je šef policije u Limasolu Joanis Soterijades.Pljačka u Limasolu dogodila se 10. decembra 2012. Toga dana muškarac u odelu zatražio je da mu otvore radnju kako bi pogledao nakit. Kad su se vrata otvorila, trojica njegovih saučesnika upala su u radnju naoružana pištoljima. Odmah su izvadili pištolje, a menadžer koji je pokušao da se suprotstavi jednom od njih dobio je udarac u potiljak.

Ceo svet ga traži... Poternica Interpola
Ceo svet ga traži... Poternica Interpola

„Pink Panteri“ zatim su razbili vitrine i za samo nekoliko minuta ukrali nakit i satove u vrednosti od 950.000 evra.- Posle pljačke primetio ih je jedan prolaznik, koji je pokušao da ih zaustavi, ali u tome nije uspeo. Kako se ispostavilo, pobegli su automobilom koji je kasnije pronađen, ali su ostavili DNK trag, na osnovu kog je sada identifikovan uhapšeni muškarac. Nema sumnje da je učestvovao u toj pljački, ali proverava se da li je reč o Ivanu Milovanoviću. Još jedan učesnik ovog razbojništva najverovatnije je identifikovan u Švajcarskoj - kažu iz kiparske policije.Kako navode, kad im budu stigli svi podaci iz Srbije i Nemačke, kiparske vlasti zatražiće izručenje srpskih državljana koji su učestvovali u pljačkama.

Filmska pričaBIOGRAFIJA PINK PANTERAIme im je nadenuo Interpol po istoimenom filmupažnju su privukli 1993, posle pljačke juvelirnice u Londonu, kad su dijamante sakrili u kutijice kreme za lice, kao u filmuodgovorni su za najspektakularnije pljačke širom sveta, od Japana, preko Švajcarske, do Monaka i Francuske

Informacija stigla ih InterpolaPLJAČKAO I U NIKOZIJIŠef policije u Limasolu potvrdio je da je informacija o hapšenju Srbina dobijena od Interpola, kao i da se proverava da li je on učestvovao u još jednoj pljački u toj državi.- Mesec dana ranije, u novembru 2012, pokušana je pljačka u Nikoziji i veruje se da je isti muškarac srpske nacionalnosti učestvovao u njoj - potvrdio je šef policije.Ista grupa navodno se sumnjiči za još jednu pljačku na Kipru, u kojoj je odnet nakit u vrednosti od pola miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track