RAZGOVARAO TELEFONOM MINUT PRE SAMOUBISTVA: Priča stanarke koja je gledala kako mladić skače u smrt!
Foto: Bogdan Vranješević

Detalji tragedije iz Kragujevca

RAZGOVARAO TELEFONOM MINUT PRE SAMOUBISTVA: Priča stanarke koja je gledala kako mladić skače u smrt!

Crna Hronika -

A. S. (21), mladić koji je sinoć skočio sa 15. sprata najviše zgrade u Kragujevcu – Ipsilon, 10 minuta pre skoka razgovarao je sa nekim telefonom, a onda kamenom koji je doneo u rancu razbio prozor u hodniku zgrade i bacio se.

Učinio je to pred očima stanarke koja je izašla čuvši zvuk razbijenog stakla

A.S. je bio student, a oni koji su poznavali njega i znaju ovu porodicu kažu da je reč o divnom mladiću i izuzetno skladnoj porodici.

Milena Radosavljević, koja živi na 16. spratu zgrade Ipsilon kaže da su joj vrata stana, kao i komšinci pored, uvek otvorena zbog provetravanja. Ona objašnjava da je čula mladića na stepeništu i kako sa nekim razgovara telefonom.

– Dnevnik je tek počeo, ali sam čula neki razgovor u hodniku. Mladić je oko 10 minuta sa nekim pričao telefonom, mirno i staloženo. Nijednom nije povisio ton. Ipak, sve vreme dok je razgovarao, koračao je stepeništem, gore-dole. Čim je razgovor utihnuo, čula sam zvuk stakla koje se lomi. Skočila sam i istrčala u hodnik. On je već kamenom, koji je izgleda sa sobom doneo, razbio staklo u hodniku, iznad zaštitne ograde. Stigla sam samo da ga vidim kako, sa raširenim rukama u vazduhu, nestaje pred mojim očima. Izgubila sam dah. Još mi je ta slika u glavi – priča Milena.

Foto: Bogdan Vranješević
Foto: Bogdan Vranješević

Ona kaže da je očajna zbog takve rešenosti mladića da pošto poto sebi prekrati život:

– Čim je završio razgovor polomio je staklo i odmah skočio, bez premišljanja. Kao da se bojao da bi neko stigao da ga spreči, šapuće ova žena.Ona objašnjava da je noć probdela misleći na mladog čoveka koji je tek “načeo“ život koji je tako odlučno rešio da okonča. Milena objašnjava da je očajna i zbog osobe sa kojim je mladić pričao tako mirno.

– Duša me boli što je možda nekoga najmilijeg zvao da se oprosti, što ga je neko sa druge strane možda molio da to ne čini. Želudac mi se grči od pomisli da je tako mladom detetu nešto bilo tako teško u životu. Mislim na sve mlade ljude i na to kako da sačuvamo našu decu i objasnimo im da ima rešenja za sve probleme, da mogu da pitaju ljude oko sebe, sa najbližima osmisle strategije za rešavanje bilo koje muke. Da je smo nekome rekao – iznemoglo kaže ova žena.

Koliko je ovaj događaj potresao Kragujevac, posebno naselje Erdoglija gde se nesreća desila, svedoče lica prolaznika pored solitera. Većina ljudi jutros bi zastali, pogledali ka vrhu solitera i uzdahnuli. Dve žene su zaplakale. Kažu da ne znaju ko je stradao, da plaču zbog mladog života.

(Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja