SMRT U HOTELSKOJ SOBI U HAJATU Tužilaštvo: Pavlović je Ivani prodao propofol za 100 evra

SMRT U HOTELSKOJ SOBI U HAJATU Tužilaštvo: Pavlović je Ivani prodao propofol za 100 evra

Crna Hronika -

BEOGRAD - Suđenje Ljubiši Pavloviću (52), medicinskom tehničaru sa Vojnomedicinske akademije zbog krađe i preprodaje anestetika "propofola" od kog je stradala Ivana Bakić Bodrožić (31), počelo je danas pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu.

Okrivljeni se pojavio na početku glavnog pretresa, i rekao da se ne oseća krivim za dela koja mu se optužnicom stavljaju na teret.

Tužilaštvo je u kratkom obrazlaganju optužnice ponovilo da se Pavlović tereti da je 10. decembra 2014. godine oko 21 sat ispred hotela "Hajat" na Novom Beogradu Ivani Bodrožić prodao pomenuti "propofol", koji je prethodno uzeo iz zaliha VMA.

On je tablu sa pet ampula nastradaloj Ivani prodao za 100 evra. Postupajući zamenik tužioca rekla je da će tokom pretresa sudu predočiti brojne materijalne dokaze - među kojima su i DNK tragovi Pavlovića - koji pokazuju da je medicinski tehničar prodao anestetik Bodrožićki.

Uvodno izlaganje odbrane zasnivalo se pre svega na zahtevu za izuzećem pojedinih dokaza. Konkretno, advokat odbrane Miljan Filipović zatražio je od suda da izuzme zapisnike sa dva veštačenja koje je obavio Nacionalni kriminalističko tehnički centar pri MUP Srbije.

Radi se o zapisnicima veštačenja Ivaninog mobilnog telefona i poruka koje je razmenjivala sa Pavlovićem, kao i veštačenje DNK nalaza Pavlovića na kutiji "propofola".

Podsećamo, Treće osnovno tužilaštvo podiglo je u aprilu optužincu protiv Pavlovića, zbog krađe i prodaje anestetika „propofola“, kojim se ćerka poslanice vojvođanskog parlamenta Nade Bodrožić predozirala u decembru 2014.

Optužnica je utemeljena na snimcima „Hajatovog“ video-nadzora, na kojima se vidi da je posetio Ivanu u noći njene smrti, što su potvrdili i svedoci.

(Blic/M. Jovićevi)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track