AFERA KOKAIN: Brat sestara Dabović dilovao za Albance!?

Najnoviji detalji posle hapšenja Milana Dabovića u Beogradu

AFERA KOKAIN: Brat sestara Dabović dilovao za Albance!?

Crna Hronika -

Policija veruje da se Milan Dabović povezao s članovima nekadašnje Šarićeve grupe koji su formirali novu narko-bandu, blisku albanskoj mafiji

BEOGRAD - Milan Dabović (29), brat košarkašica Ane i Milice Dabović, koji je uhapšen u spektakularnoj akciji beogradske policije sa skoro dva i po kilograma najčistijeg kokaina, drogu je verovatno dilovao za albansku narko-mafiju blisku nekadašnjem klanu Darka Šarića, saznaje Kurir.On na saslušanju u policiji nije želeo da otkriva čiji su narkotici. Inače, Milan Dabović, pored crnogorskog, ima i albanski pasoš.

Albanski pasoš

- Postoji mogućnost da droga dolazi sa albanskog tržišta narkotika. Policija ne isključuje opciju da je u nekoj vezi i s njima jer poseduje pasoš i te države, pa se proverava da li je validan - kaže Kurirov izvor.Drugi pravci istrage idu ka klanovima u Crnoj Gori, pa se ispituje da li je Dabović povezan s njihovim ljudima.- Na primorju hara nekoliko klanova i proveravaju se veze Milana Dabovića s njima. Postoji mogućnost da su to ostaci Šarićeve grupe, pa da je neko od članova koji su na slobodi formirao novu narko-bandu - dodao je naš izvor iz istrage.Naš izvor navodi da Milan Dabović do sada nije bio poznat kao osoba bliska narko-tržištu.- On u Crnoj Gori ranije nije hapšen i nisu mu na teret stavljana nikakva krivična dela. Spektakularno hapšenje u Beogradu je sve iznenadilo - naveo je naš sagovornik.

Sumnjiv i „smart“

Interesantno je da „smart“ crne boje u kojem se nalazila droga nije u vlasništvu nekadašnjeg košarkaša.- Automobil ima strane tablice. Vozilo je sumnjivo i proverava se ko je pravi vlasnik - navodi naš sagovornik.Podsetimo, dva i po kilograma kokaina pronađena su u automobilu „smart“ švajcarskih registarskih tablica. Spektakularna akcija policije odigrala se na centralnim beogradskim ulicama, na potezu od Pop Lukine do Brankovog mosta, gde je Dabović pao u ruke operativaca. Kokain, spakovan u dva paketa, nalazio se u torbi sa Olimpijskih igara u Riju, na kojima su njegove sestre osvojile bronzanu medalju za Srbiju.Živeo na KipruMilan Dabović je košarkaš, kao i njegove sestre, naše čuvene reprezentativke Ana i Milica.- Trenutno je bez angažmana. Poslednji put je igrao za jedan klub sa Kipra, pa je tamo i živeo sa suprugom i decom. U Senti ga svi znaju kao veoma finog mladića. Niko ne može da veruje da je bio upetljan u poslove s narkoticima - priča naš izvor.

Izvor blizak porodiciGLUP I NAIVAN- Ovo je težak period za našu porodicu. On je moj brat, a vreme će pokazati šta je prava istina izjavila je juče za Kurir sestra Milica Dabović.Porodica Dabović veruje da je Milanu posao s narkoticima namešten. Oni još uvek ne žele da se oglašavaju.- Dajte da ga izvučemo iz zatvora, pa ćemo pričati. Eto, kad si glup i naivan, pa te uvale u tako nešto - prokomentarisala je jedna od sestara Dabović bliskim prijateljima.

Osuđen... Marko Dabović
Osuđen... Marko Dabović

VEZE S PLJEVALJCIMA Brat od strica čeka novo suđenje ROĐAK MARKO - ŠARIĆEV ORTAKMarko Dabović, brat od strica uhapšenog Milana Dabovića, osuđen je prošle godine na 11 godina zatvora kao član Šarićeve grupe, koja se tereti za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike. Apelacioni sud odbacio je presudu i Marka Dabovića čeka novo suđenje. On je optužen da je sa ostalim pripadnicima grupe pljevaljskog narko-bosa Darka Šarića prao novac od kokaina. Naime, on je imao firmu „Didživižn LLC“, registrovanu u Delaveru, preko koje je prao pare. Tokom sudskog procesa u Specijalnom sudu Dabović je negirao optužbe i tvrdio da nikada nije dilovao drogu.- Odbacujem sve optužbe tužilaštva, to nema nikakve veze s istinom, nikada se u životu nisam bavio preprodajom droge ni pranjem para. Sve što sam radio, radio sam po zakonu, pošteno i časno - kazao je Dabović.Na izricanju presude 2015. u Specijalnom sudu pojavila se i Milica Dabović, koja je novinarima objasnila da nema veze sa Šarićem, već da je došla podrži rođaka Marka.

Velika ljubav... Marina i Milan Dabović
Velika ljubav... Marina i Milan Dabović

POTRESENA Supruga nakon privođenja plakala s dvoje dece TATA, DOĐI PO MENE, HOĆU KUĆI!Milan Dabović pao je po povratku iz Herceg Novog, gde je bio sa suprugom i dvoje maloletne dece, saznaje Kurir.Kako saznajemo, Dabović je suprugu Marinu ostavio u Crnoj Gori, a on se vratio u Srbiju.- Marina je u potpunom šoku. Kad je videla da je uhapšen, prestravila se. Ona uopšte nije znala da se Milan bavi takvim poslovima - kaže za Kurir izvor blizak porodici uhapšenog.- Čim su se pojavile vesti o njegovom hapšenju u Beogradu, ona je pozvala roditelje da dođu po nju i decu u Herceg Novi i vrate je u porodičnu kuću u Senti. Inače, njih dvoje žive na relaciji Senta - Novi Sad - Herceg Novi, veoma često putuju sa dečicom. Otkako se ovo dogodio, utehu je potražila u deci, od kojih je mlađe rođeno pre samo tri meseca - dodao je naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja