SKRIVALI SE U KAMIONIMA: Uhvaćena trojica Avganistanaca na graničnom prelazu Šid
Foto: Carina

Pokušali ilegalno preći granicu

SKRIVALI SE U KAMIONIMA: Uhvaćena trojica Avganistanaca na graničnom prelazu Šid

Crna Hronika -

ŠID - Carinici na graničnom prelazu Šid, u danas ranim jutarnjim časovima, na izlazu iz Srbije sprečili su pokušaj tri državljanina Avganistana da ilegalno pređu državnu granicu.

Dvojica migranata su otkrivena oko 5 sati u kamionu makedonskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne profile iz Makedonije u Italiju.

Samo 15 minuta kasnije na red za pregled došao je još jedan kamion makedonskih registarskih oznaka koji je u Nemačku prevozio raznu robu.

Ovoga puta u tovaru aluminijumskih olivaka, metalnih ograda, prazne plastične ambalaže, ali i postolja i tekstilnih navlaka za zvučnike našao se i jedan ilegalni migrant iz Avganistana.

U oba slučaja, carinici su tovarne delove kamiona otvarali nakon što su vozači izrazili sumnju da u prikolicama ima nekoga.

Naime, oba vozača su pauzu pravila tokom noći na benzinskoj stanici u Šidu, pa sumnjaju da su migranti tada ušli u prikolice kamiona.

Prvi vozač je posumnjao zbog blata koje je primetio na ivici prikolice, a drugi zbog zadnje stranice kamiona koja nije bila dobro zatvorena.

Migranti su nakon otkrivanja predati policiji u dalju nadležnost.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track