Najnovije vesti

NAPAD NA ANDREJA VUČIĆA I PREDRAGA MALOG: Nastavljeno suđenje Žandarmima svedočenjem žandara
Foto: Nebojša Mandić

Nastavak 19.oktobra

NAPAD NA ANDREJA VUČIĆA I PREDRAGA MALOG: Nastavljeno suđenje Žandarmima svedočenjem žandara

Crna Hronika

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog kao i još dvojicu pripadnika vojne policije pred početak Parade ponosa na Vračaru u septembru 2014. godine ispitivanjem kolege optuženih iz niškog odreda ŽŽandarmerije Vinka Hristova.

Braneći svoje radadnike Hristov je sudu ispričao da je tokom incidenta bio napadnut i da su se, sada oštećeni u ovom postupku, ponašali bahato "kao navijači".

On je tvrdio da njegove kolege zbog toga nisu mogle da legitimišu "sumnjiva lica" Hristov je naveo da je dobio udarac opisao da nogom u grudi ali da nije video ko je to učinio.

Na kraju ispitivanja tužilaštvo je prigovorilo njegovom iskazu, a odbrana je tražila da se suđenja ubuduće snimaju.

Suđenje će biti nastavljeno 19. oktobra.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

O incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije.Žandarmi niškog odreda su optuženi za prebijanje braće premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i još dvojice pripadnika vojne policije.

Više tužilaštvo u Beogradu ih tereti da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.Komandant voda Žandarma - Mitrović tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...