Saslušavani i prodavci ispred Kozare!

Istraga požara u bioskopu Kozara

Saslušavani i prodavci ispred Kozare!

Crna Hronika -
Radnici EDB bili šokirani kad su našli kilometre kablova koji nisu u planovima

BEOGRAD - Vatrogasci 24 sata na terenu!Vatrogasne ekipe tek juče po podne su potpuno ugasile požar koji je u petak oko 14 sati izbio u napuštenom bioskopu Kozara u centru Beograda. Policija i dalje utvrđuje uzroke požara, a na informativni razgovor pozvani su Vojislav S. (61), radnik firme „Sektra kon”, koji je imao ključeve bioskopa, i ulični prodavac Zoran P.

- Vojislav je Zoranu napravio i predao kopiju ključeva. Međutim, zaprepastila nas je informacija da su radnici Elektrodistribucije Beograd na zgarištu bioskopa, ispod poda, našli nekoliko kilometara visokonaponskih i niskonaponskih kablova, o kojima u planovima ne postoji nikakav podatak, niti se zna ko ih je postavio i kada - kaže izvor Kurira iz istrage.

Zasad se ne zna šta je izazvalo buktinju, ali sumnja se da je požar izbio i zbog prokišnjavanja.

- Zgrada je bila trošna, krov je prokišnjavao, pa je najverovatnije voda došla u kontakt sa električnim instalacijama, što je izazvalo varnice i požar - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, požar u bioskopu Kozara buknuo je oko 14 sati, a pretpostavlja se da je izbio na galeriji i da se potom proširio na ceo bioskop. Plamen je relativno brzo lokalizovan, ali vatrogasne ekipe su ostale na terenu puna 24 sata, sve dok i poslednji žar nije ugašen.

(E. K.)

Ugašen i poslednji plamičak

Požar je bilo teško gasiti zbog nepristupačnog terena. Vatrogasne ekipe bile su na licu mesta puna 24 sata, jer je bilo mnogo žara. Bilo je neophodno da se prekontroliše svaki ćošak bioskopa i ugasi i poslednji plamičak kako ne bi bilo neočekivanih situacija - rekla je Sanja Žugić Vuksanović, načelnica Uprave za vanredne situacije Grada Beograda.

Vlasnici hteli market

Prema rečima našeg izvora iz istrage, nekadašnji vlasnici bioskopa Kozara pre nekoliko godina hteli su da na mestu čuvenog kina izgrade market.

- Grad Beograd nije dozvolio izgradnju marketa na tom mestu, zbog čega su vlasnici pustili da bioskop propadne i bude zatvoren - kaže naš sagovornik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track