ON JE IZBO POLICAJCA U RAKOVICI: Prošle godine nasumično ubadao prolaznike u centru grada!
Foto: FB Printscreen

Nije mu prvi napad

ON JE IZBO POLICAJCA U RAKOVICI: Prošle godine nasumično ubadao prolaznike u centru grada!

Crna Hronika -

Marko K. (18) koji je uhapšen zbog sumnje da je u nedelju uveče u Rakovici učestvovao u napadu na pripadnika Interventne jedinice Vladicu Mitića (33), i prošle godine je bio u grupi koja je naoružana noževima napala i povredila četvoricu slučajnih prolaznika u centru Beograda.

On je je 10. avgusta sa dvojicom drugova u dva napada povredio četvoricu mladića. Napad se odigrao u Ulici Luke Lazarevića na početku Brankovog mosta.

Napadači su stajali na ulici kada su naišla dvojica mladića, Borivoje M. (19) i Nikola D. (19). Bez najave su skočili na njih i tada je jedan od napadnutih mladića teško povređen ubodom noža u donji deo leđa, dok je drugi uboden u natkolenicu.

Prolaznici koji su naišli tokom tuče pozvali su odmah Hitnu pomoć. Napadači su pobegli pre dolaska lekara, dok su povređeni mladići prevezeni u Urgentni centar, gde su operisani.

Foto: Facebook Printscreen
Foto: Facebook Printscreen

Nakon toga nastavili su put ka Filološkom fakultetu, da bi na uglu Knez Mihailove i Rajićeve nastavili su sa divljanjem. Tu su nasrnuli na dvojicu mladića, Savu V. (19) i Andriju M. (18), i tom prilikom uboli jednog, dok su drugom zadali više udaraca bokserom.

Ubrzo nakon drugog napada oni su uhapšeni, i privedeni kod tužioca gde su saslušani u prisustvu roditelja jer su u tom trenutku svi bili maloletni.

Godinu dana kasnije, Marko K. je bio u grupi od desetak mladića koji su napali policajca Vladicu Mitića (33) u Rakovici, pri čemu ga je upravo on ubo u stomak i butinu.

Foto: Facebook Printscreen
Foto: Facebook Printscreen

Mitić je bio van dužnosti i u civilu kada je napadnut, a kako se ispostavilo nakon privođenja osumnjičenih, on je napadnut greškom, a prava meta je zapravo bio navijač i prvi komšija policajca.

Osim njega identifikovani su i ostali učesnici, među kojima su dvojica maloletnika. Svi su pripadnici navijačkih grupa.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja