SUĐENJE ZA SMRT MALE NADE U BLACU: Pijan je pregazio na pešačkom i pobegao, a sad traži manju kaznu
Foto: Porodična Arhiva

Sledeće ročište u prokupačkom Višem sudu biće 7. novembra

SUĐENJE ZA SMRT MALE NADE U BLACU: Pijan je pregazio na pešačkom i pobegao, a sad traži manju kaznu

Crna Hronika -

PROKUPLJE/BLACE - Nakon što je februara u Blacu, vozeći pijan, kolima usmrtio 13-godišnju devojčicu Nadu Bogićević na pešačkom prelazu i pobegao, osumnjičeni je zatražio na prvom ročištu sporazumno prizanje krivice u zamenu za blažu kaznu.

Vremenski uslovi i smanjena vidljivost, neispravan i oštećen auto i alkoholisano stanje neki su od argumenata koje je izneo u svoju odbranu optuženi 24-godišnji Nikola Bošković pred Višim sudom u Prokuplju.

RODITELJI JE ČEKALI 17 GODINA, POGINULA NA PEŠAČKOM: Protest đaka u Blacu zbog gaženja Nade

Krivicu za smrt devojčice Nade Bogićević nije negirao, a rekao je i da se kaje zbog svega što se desilo. I dok je odbrana osumnjičenog predložila da se postigne dogovor o sporazumnom priznanju krivice, Tužilaštvo je zastupalo tezu da Bošković može da prizna krivicu, ali da kazna mora biti maksimalna.

Izjavu je dala i maloletna devojčica koja je u momentu nesreće prelazila ulicu sa nastradalom, ali je u trenutku zastala i izbegla udarac.

Foto: Biljana Roganović
Foto: Biljana Roganović

Najuža porodica nesrećne Nade, majka Dragana i otac Radoljub nisu prisustvovali suđenju, ali je tu bio njen ujak Dragan Dunjić.

- Nijedna kazna nije dovoljna i neće nam vratiti život našeg deteta, ali najmanje što očekujemo od suda je da počinioca osudi maksimalno. Sledeće ročište je zakazano za 7. novembar - kratko je prokomentarisao Dunjić.

Protiv Boškovića su inače podignute dve optužnice, za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 12 godina i krivično delo za nepružanje pomoći nakon izvršenog krivičnog dela za koje je zaprećena kazna zatvora do 5 godina.

Inače, majka nastradale devojčice ranije je zatražila i najavila inicijativu da se ovakve saobraćajne nesreće tretiraju drugačije u krivičnom zakonu.

Podsetimo, nesreća koja se dogodila 27. februara potresla je Blace, ali i Srbiju, a marta ove godine v. d. direktora policije Vladimir Rebić suspendovao je načelnika policijske stanice i policajca iz Blaca jer je utvrđeno da je osumnjičeni za ovu nesreću imao više saobraćajnih prekršaja i “pijanih vožnji”, a da nije "procesuiran".

(Južne vesti/Lj. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja