STRAŠNO: Rudar nije preživeo četvrtu nesreću u jami
Foto: T. Stamenković

Tragedija u rudniku „Grot“ u blizini Vranja

STRAŠNO: Rudar nije preživeo četvrtu nesreću u jami

Crna Hronika -

Goran Stojiljković (42) iz Krive Feje poginuo kada se na njega obrušila stena, lakše povređen njegov kolega Jovica Tasić (42)

VRANJE - Rudar Goran Stojiljković (42) iz Krive Feje kod Vranja poginuo je u jami rudnika olova i cinka „Grot“. U nesreći je lakše povređen rudar Jovica Tasić (42) iz okoline Trgovišta, koji je zbrinut u Zdravstvenom centru Vranje.Nesreća se dogodila u ponedeljak oko jedan sat iza ponoći, kad se u jami odronila stena i rudara usmrtila na licu mesta. Miodrag Stojković, direktor „Grot investa“, firme koja izvodi radove u rudniku „Grot“, objašnjava da je Goran bio palilac i da se nesreća dogodila prilikom radova na bušotini u jami na četvrtom horizontu, na visini od 200 metara, kad se na njega obrušio blok stene.- Počeo je da buši to čelo i odozgo je pao deo bloka na njega dok je to radio. Goran je više od deset godina radio u rudniku - kaže Stojković.

Neverica... Rodbina i prijatelji izjavljuju saučešće Goranovoj ženi
Neverica... Rodbina i prijatelji izjavljuju saučešće Goranovoj ženi

Ostavio dvoje decePorodica stradalog rudara, koji je do sada preživeo tri nesreće u jami, živi u kući u Krivoj Feji. Goran je iza sebe ostavio suprugu Jelenu i dvoje dece, sina Vladana i ćerku Ivanu. Jelenin lelek i jauk parali su nebo. U dvorište su stigli predstavnici uprave rudnika, direktor i kolege tragično nastradalog rudara.- Hoću s Goranom da razgovaram, ko će Gorana da mi da, jao, zašto kolege Goranove dolaze bez njega? Ko će da mi vrati Gorana? - jaukala je supruga Jelena. Hteo da napusti posaoGoranov stric Sava Trajković napominje da je njegov bratanac letos planirao da odustane od posla u rudniku.- Imao je tri puta povrede na radu, zbog čega mu je u nogu ugrađena šipka - priča Sava.Nastradali rudar ima četiri brata i majku.- Nisam znao šta da mu kažem, kako da ga posavetujem, da li da odustane ili da nastavi da radi u jami. „Kako te Bog uči“, rekao sam mu. Imao je prelom noge ranije, ali šta ćeš, da li je tako suđeno? Goran je kao rudar primao 30.000 dinara, to nije ništa u današnje vreme. Bio sam rudar 26 godina... Nije lako raditi u rudniku. Samo da uđeš u jamu da hodaš.... I njegov otac bio je rudar... - kaže stric Sava.

T. Stamenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track