Najnovije vesti

SASLUŠANJE SVEDOKA: Nastavlja se suđenje žandarmima zbog prebijanja
Foto: Nebojsa Mandic

Viši sud u Beogradu

SASLUŠANJE SVEDOKA: Nastavlja se suđenje žandarmima zbog prebijanja

Crna Hronika

U Višem sudu u Beogradu danas će ispitivanjem svedoka biti nastavljeno suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije pred početak Parade ponosa na Vračaru u septembru 2014. godine.

Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

O incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije.

Žandarmi niškog odreda su optuženi za prebijanje braće premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i još dvojice pripadnika vojne policije.

Više tužilaštvo u Beogradu ih tereti da su kao saizvršioci počinili krivicno delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Komandant voda Žandarma - Mitrović tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...