Najnovije vesti

LAŽNO SE PREDSTAVLJAO KAO VUČIĆEV SAVETNIK: Uhapšen Kragujevčanin (62) zbog uzimanja novca
Foto: Profimedia/Ilustracija

Pare tražio za činjenje usluga

LAŽNO SE PREDSTAVLJAO KAO VUČIĆEV SAVETNIK: Uhapšen Kragujevčanin (62) zbog uzimanja novca

Crna Hronika
23:38h

KRAGUJEVAC - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z.C. (1954) iz Kragujevca osumnjičenog da je od novembra 2015. do oktobra 2016. godine, lažžno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu predsednika Vlade Srbije, od dvoje ošštećenih uzeo novac kako bi im, navodno, za uzvrat učinio neke usluge.

Postoje osnovi sumnje da je Z.C. lažžno se predstavljajući kao savetnik u kabinetu premijera, Miroslav Milenković, od ošštećene iz Nišša tražžio i uzeo 30.000 evra kako bi, posredovao u sprečavanju navodno politički motivisanog hapššenja, saopšteno je iz MUP.

Z.C. se sumnjiči i da je od drugog ošštećenog, lažžno se predstavljajići i obećavajući zaposlenje u Narodnoj banci Srbije, tražžio i uzeo oko 350.000 dinara.

Osumnjičeni je, prilikom susreta sa ošštećenima koristio automobil „citroen C5“, crne boje, sa zatamnjenim staklima, na kome je povremeno postavljao krovno plavo rotaciono svetlo kao i treptače koje koriste služžbena vozila.

Kada nije bio u blizini ošštećenih, osumnjičeni im je govorio da se nalazi tamo gde se u tom trenutku nalazio i predsednik Vlade Srbije.

Osumnjičeni je uhapššen u Kragujevcu, a sumnja se da je krivično delo počinio u Niššu.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo prevara, osumnjičenom je određeno zadržžavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će u zakonskom roku biti priveden nadležžnom tužžilaštvu u Niššu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...