BOGAT ULOV NIŠKE POLICIJE: Zaplenjeno 90 kilograma marihuane
Foto: MUP

Bogat ulov niške policije

BOGAT ULOV NIŠKE POLICIJE: Zaplenjeno 90 kilograma marihuane

Crna Hronika -

NIŠ - Niška policija operativnim radom u selu Pukovcu kod Doljevca otkrila je farmu za uzgoj kanabisa i improvizovanu laboratoriju za preradu marhuane na veliko za tržište jugoistočne Srbije.

Zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge i nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšen je i zadržan u pritvoru Zoran Ž. (53) iz Pukovca.

Foto: MUP
Foto: MUP

Pored 500 stabljika na farmi kanabisa policija je pretresom kuće, u podrumu osumnjičenog pronašla oko 90 kilograma marihuane spakovane u 17 džakova, devet plastičnih kanti i tri plastične kutije. Policija je pronašla i dve lampe od 600 vati, dva trafoa za lampe i dva ventilatora koje je osumnjičeni koristio pri preradi marihuane.

Sijalice i ventilatori su bili priključeni mimo strujomera direktno na spoljnu električnu mrežu čime je osumnjičeni izvršio krivično delo samovlašća.

Foto: MUP
Foto: MUP

Daljim pretresom policija je u vikendici pronašla dve improvizobane mašine za odvajanje cvetova marihuane i 36 metaka kalibra 7,9 milimetara. Osumnjičenom je po nalogu nadležnom tužioca odredjeno zadržavanje do 48 sati posle čega će biti predast sudskim organima.

(R. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track