KUM MI SE DAVI, SPASITE GA: Vozač preminuo, suvozač se čudom spasao kad je BMW sleteo u jezero!
Foto: Dragana Udovičić

NESREĆA

KUM MI SE DAVI, SPASITE GA: Vozač preminuo, suvozač se čudom spasao kad je BMW sleteo u jezero!

Crna Hronika -

Goran Popov (29) nastradao kad je svojim BMW upao u Zrenjaninsko jezero, dok je njegov suvozač i kum Dušan Cvetkov (29) uspeo da se spase

ZRENJANIN - Goran Popov (29) utopio se juče kad je svojim vozilom BMW sleteo s kolovoza Gundulićeve ulice i upao u zrenjaninsko jezero. U trenutku nesreće u kolima je bio i njegov kum Dušan Cvetkov (29), koji je uspeo da izađe iz olupine i ispliva na obalu.Policija je na uviđaju odmah posumnjala da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, ali i gusta magla koja je gotovo u potpunosti smanjila vidljivost u okolini jezera. Policijske sumnje o neprilagođenoj brzini potvrdili su i svedoci nesreće.

Izvlačenje automobila... Intervenisala Žandarmerija
Izvlačenje automobila... Intervenisala Žandarmerija

- Vozio sam Kejom, a na samoj raskrsnici s Gundulićevom ulicom video sam svetla kako mi se približavaju velikom brzinom. Malo sam dao gas i prošao je, ali sam u retrovizoru video kako automobil produžava pravo, probija stubiće i sleće u jezero. Izleteo sam s drugom iz kola da vidimo šta se desilo i ugledali smo BMW u vodi. Malo dalje plivao je muškarac - ispričao je očevidac nesreće.U priču se potom ubacio i njegov drug, koji je kazao da je ušao u vodu kako bi pomogao povređenom.- Pitao sam ga da li ima još nekog, a on mi je uznemireno odgovorio: „Kum mi je vezan, pomozi mu, davi se.“ Okrenuo sam se ka kolima, koja su gotovo već bila pod vodom, ali nije bilo šanse da im priđem - kazao je potreseni mladić.Nastradalog mladića iz BMW su nekoliko sati kasnije izvukli ronioci Žandarmerije, dok su u izvlačenju automobila učestvovali i vatrogasci. Sve to je posmatralo nekoliko desetina Zrenjaninaca, među kojima je bilo i onih koji su poznavali pokojnog Gorana.- Čuo sam da su bili u nekom klubu i da je Dušan popio, ne znam da li je Goran bio pod dejstvom alkohola - priča jedan od poznanika.Popov je odrastao u Zrenjaninu u naselju Gradnulica, a radio je kao profesionalni vozač kamiona u Sloveniji.- Poslednje dve godine živeo je bukvalno u kamionu. Radio je u Sloveniji špediciju. Jednom mesečno je dolazio kući - ispričala je reporterima Kurira uplakana Goranova snaja.

Predosetio nesrećuPOGINUĆU NEGDEJedan od poznanika nastradalog koji su se juče okupili na obali jezera ispričao je da je Goran u poslednje vreme pričao o svojim predosećanjima da će mu se nešto dogoditi.- Pričao je kako mu je naporno i da planira da napusti posao. Više puta je rekao drugarima da će poginuti negde. Kao da je predosetio šta mu je suđeno - kazao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track