Najnovije vesti

PRIPREMNO ROČIŠTE: Kosmajac pred Višim sudom 16. decembra
Foto: Dragana Udovičić

Obavezan da se svakog 1. u mesecu javlja policiji

PRIPREMNO ROČIŠTE: Kosmajac pred Višim sudom 16. decembra

Crna Hronika

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu zakazao je za decembar pripremno ročište u procesu protiv Dragoslava Kosmajca i još dvojice optuženih za zloupotrebe sa građevinskim zemljištem na Zvezdari.

Pripremno ročište zakazano je za 16. decembar, precizirala je portparol suda Tanja Koljenšić. To ročište biće zatvoreno za javnost i na njemu se će najpre optuženi kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Nakon toga sud će zakazati početak suđenja koji će biti javan, i na kome će Kosmajac i ostali optuženi moći da detaljno iznesu svoju odbranu.Optužnica protiv Kosmajca, Draga Milidraga i Milana Rapajića nedavno je postala pravosnažna pošto je Apelacioni sud odbio sve njihove žalbe. Apelacioni sud je takođe do daljeg produžio Kosmajcu meru zabrane napuštanja teritorije Srbije i oduzimanje pasoša, uz obavezu da se svakog 1. u mesecu javlja policiji.

Foto: MUP printscreen
Foto: MUP printscreen

Kosmajac se tereti za krivično delo zloupotreba služžbenog položžaja u podstrekavanju, Dragi Milidrag za zloupotrebu sluzbenog položaja, a Milan Rapaić za pomaganje u izvršenju tog dela.Ovo je dopunjena optužnica koja je podignuta protiv Kosmajca, jer je prva optužnica bila vraćena na dopunu istrage u oktobru 2015. godine.Tužilaštvo nakon podizanja optužnice nije navelo konkretne radnje za koje se Kosmajac tereti, a Krik je ranije preneo da je optužžen jer je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, cime je ošštetio držžavu za oko 95.000 evra.

Višši sud u Beogradu je inače u julu pravosnažno odbio optužžni predlog protiv Dragoslava Kosmajca kojim se teretio za krivično delo poreska utaja, jer je zaključeno da nije izvršio krivično već da je reč o prekršaju. Kosmajac je bio uhapššen u novembru 2014. godine u Beogradu, u svojoj kući na Zvezdari, nakon što je u izjavama predstavnika vlasti dovoden u vezu sa trgovinom narkoticima.Kosmajcu je ranije privremeno mu je zaplenjeno 20-ak lokala.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...