DRAGAN KARLEUŠA: Jeleni smeštaju ubistvo Ćuruvije!
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Nastavak suđenja

DRAGAN KARLEUŠA: Jeleni smeštaju ubistvo Ćuruvije!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Dragan Karleuša, bivši zamenik načelnika Uprave kriminalističke policije, izjavio je juče da njegovoj ćerki, pevačici Jeleni Karleuši, smeštaju umešanost u ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

- To rade bolesni umovi, moja ćerka je bila u vezi sa Zoranom Davidovićem Ćandom, ali on nije imao nijedno krivično delo. To što moju ćerku i Davidovića upliću u ovaj slučaj je čista nameštaljka - rekao je Karleuša pred početak suđenja za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

Karleuša, inače bivši šef policijske grupe koja je istraživala Ćuruvijino ubistvo, počeo je svedočenje 28. oktobra. On je tada rekao da se na osnovu operativnih saznanja došlo do podataka da je Služba državne bezbednosti umešana u to ubistvo, ali da to nije moglo da se dokaže.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Karleuša je rekao da je od početka rada na slučaju „Ćuruvija sve“ - i tajno praćenje i prekid praćenja na dan ubistva, ukazivalo na to da je „Služba involvirana“, ali to nije moglo da bude dokazano.

Zora Dobričanin Ikodinović, advokat, insistirala je da Karleuša objasni da li su se pominjala i druga imena osim optuženih, uključujući i Zorana Davidovića Ćandu.

- Ćanda je bio sitni kriminalac, koji je, nažalost, imao neku vezu s mojom ćerkom Jelenom. Video sam ga nekoliko puta pre ovog događaja - rekao je tada Karleuša.

Juče je za istakao da nije tačno da je njegova ćerka bila sa Ćandom u automobilu koji je pratio Ćuruviju pre ubistva, kako je ispričao svedok tužilaštva Milovan Brkić. Karleuša je naglasio i da mu je na prošlom suđenju „izletela rečenica“ da je Davidović bio sitniji kriminalac, rekavši da ne želi da iznosi svoje mišljenje o mladićima s kojim se njegova ćerka nekad zabavljala.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Ćuruvija je ubijen na Uskrs 11. aprila 1999. u Beogradu, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB-a Radomira Markovića, načelnika beogradskog centra DB-a Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora druge uprave DB-a Ratka Romića.

Juče se očekivalo i svedočenje Miladina Suvajdžića, zvanog Đura Mutavi, i Dejana Milenkovića Bagzija, bivših pripadnika zemunskog klana, inače zaštićenih svedoka Tužilaštva za organizovani kriminal. Bagzi je doveden u sud, dok Đura Mutavi nije. Sudija je njegov izostanak obrazložio rečenicom da je „na dalekoj lokaciji“.

(Alo - D.Ć.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track