Serija hapšenja zbog ubistava, otmica i razbojništava

Serija hapšenja zbog ubistava, otmica i razbojništava

Crna Hronika -
Tužilaštvo za organizovani kriminal je, na osnovu informacija BIA pokrenulo krivični postupak protiv više pripadnika organizovane kriminale grupe osumnjičenih za ubistvo, otmice i razbojništva

BEOGRAD - Tužilaštvo za organizovani kriminal na osnovu informacije BIA i uz asistenciju policije pokrenulo je akciju hapšenja i razbijanja organizovane kriminalne grupe.

Kako RTS saznaje Tužilaštvo za organizovani kriminal je, na osnovu informacija Bezbednosno informativne agencije, pokrenulo krivični postupak protiv više pripadnika organizovane kriminale grupe osumnjičenih za ubistvo, otmice i razbojništva.

Prve podatke o aktivnostima ove kriminalne organizacije Tužilaštvo je dobilo od Bezbednosno-informativne agencije, a podaci su u nastavku zajedničkih aktivnosti verifikovani i prikupljenim dokazima, naglasio je tužilac Miljko Radisavljević .

Tužilaštvo, prema njegovim rečima, vodi predistražni postupak protiv osam osoba, od kojih je sedam juče uhapšeno u Beogradu.Tužilaštvo sumnja da je jedno od ubistava, za koje se tereti ta grupa, izvršeno na Kipru prošle godine.

Članovi kriminalne grupe su sa teritorije Subotice, Sombora, Beograda, Kragujevca i Novog Sada.Prilikom pretresa kuća, stanova i drugih objekata koje su koristili osumnjičeni, pronađena je veća količina municije, vatrenog oružja, bombi i drugih eksplozivnih materija.

Policija je saslušala osumnjičene, a nakon toga je, po odobrenju Tužilaštva, donela naredbu o njihovom zadržavanju.

Oni će u toku dana biti dovedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal radi saslušanja, nakon čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka, naveo je tužilac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track