Pritvor za šestoricu Albanaca za organizovani kriminal

Pritvor za šestoricu Albanaca za organizovani kriminal

Crna Hronika -
Pritvor od mesec dana dobili su Mentor Bećiri, Aljbert Bećiri i Haljilj Hasani. Kućni pritvor od mesec dana dobili su Enver Tahiri, Jahe Osmani i Vesat Imeri

PRŠTINA - Pretpretresni sudija EULEKS-a odredio je za tri Albanca, osumnjičenih za organizovani kriminal, pritvor od 30 dana, dok je još trojici određen kućni pritvor.

Pritvor od mesec dana dobili su Mentor Bećiri, Aljbert Bećiri i Haljilj Hasani. Kućni pritvor od mesec dana dobili su Enver Tahiri, Jahe Osmani i Vesat Imeri.Šestorica osumnjičenih optuženi su za organizovani kriminal, utaju poreza, izbegavanje carinskih dažbina i akcize na prevaru i za pranje novca. Oni su osumnjičeni da su učestvovali u krijumčarenju goriva na celom Kosovu.„U toku operacije koja je sprovedena 29. 05. 2012. godine, oduzeti su mnogi predmeti, uključujući luksuzne automobile“, kaže se u saopštenju dostvaljenom KIM radiju.Dodaje se da, ovaj slučaj ostaje pod istragom EULEKS-ovog tužioca iz Specijalnog tužilaštva Kosova, kao i EULEKS-ove policije i carine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track